Βιβλίο
Κοινωνιολογία

Anthony Giddens
Philip W. Sutton
Επιμέλεια: Φωτεινή Κουγιουμουτζάκη
Επιμέλεια: Μαίρη Λεοντσίνη
Επιμέλεια: Ηρακλής Μαυρίδης
Επιμέλεια: Ασπασία Τσαούση
Μετάφραση: Θανάσης Βασιλείου
Μετάφραση: Γιάννης Γαλιάτσος
Μετάφραση: Βασιλειάνα Ζηκίδη
Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
Αθήνα
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Αριθμός Έκδοσης: 8
2020
σ. 1199
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-01-2168-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Sociology
Σημειώσεις: Θεώρηση: Θανάσης Βασιλείου
Κυκλοφορεί
Τιμή: 105.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

H παρούσα έκδοση, πλήρως αναθεωρημένη και ενημερωμένη σε όλο το εύρος της, παραμένει μια δυναμική, αξιόπιστη και έγκυρη εισαγωγή στην κοινωνιολογία. Στόχος της είναι να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε την κοινωνική θεωρία και τη διδασκαλία των κοινωνικών επιστημών. Οι συγγραφείς παραθέτουν μια σφαιρική ανασκόπηση των πρόσφατων παγκόσμιων εξελίξεων, παράλληλα με τις εξελίξεις και τις νέες προοπτικές της κοινωνιολογίας. Οι κλασικές ιδέες καλύπτονται εκτενώς παράλληλα με τα θεμελιώδη ζητήματα της επιστήμης –σκοποί, μέθοδοι έρευνας, θεωρίες κ.ο.κ.– και δένονται αριστοτεχνικά, με κατανοητή γλώσσα, με τις πιο σύνθετες σύγχρονες όψεις του κόσμου. Αναλύονται αφενός τα βασικά θέματα της κοινωνικής ζωής, όπως η πόλη, η οικογένεια, το φύλο, η σεξουαλικότητα και η διαδρομή της ζωής, και αφετέρου η παγκοσμιοποίηση, η υγεία, η εκπαίδευση, η θρησκεία, ο εθνικισμός και η μετανάστευση, η εγκληματικότητα και η απόκλιση, τα μέσα ενημέρωσης και η πολιτική.
Με πληθώρα κλασικών μελετών, ερμηνευτικά παραδείγματα και έρευνες, φωτίζονται όλες οι όψεις και τα προβλήματα της κοινωνίας του 21ου αιώνα με τα οποία ασχολείται η κοινωνιολογία, όπως η παγκόσμια ανισότητα, το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή αλλά και η τρομοκρατία.
Εστιάζοντας στη διαδραστική παιδαγωγική, το βιβλίο στοχεύει να προσελκύσει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών, και παράλληλα να τους κάνει να κατανοήσουν την ανάγκη να σκεφτόμαστε με κοινωνιολογικό τρόπο.