Βιβλίο
Εικόνες της Δυτικής Μακεδονίας
Images of Western Macedonia

Δήμητρα Β. Καραγιάννη
Μετάφραση: Άννα Κουστινούδη
Φωτογράφος: Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Κώστας Θ. Ριζάκης
Κοζάνη
Παρέμβαση
2020
σ. 133
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7792-39-6
Σημειώσεις: Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά – αγγλικά)
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Ένα ξεχωριστό βιβλίο, ένα λεύκωμα, μια πολυσυλλεκτική έκδοση, που περιλαμβάνει κείμενα για ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία, χρονολογίες σταθμούς στην ιστορία του τόπου, εντυπωσιακές εικόνες της ευρύτερης περιοχής και αποσπάσματα έργων λογοτεχνών της κάθε πόλης. Εννιά εξαιρετικοί φωτογράφοι πλαισιώνουν με φωτογραφίες τους το βιβλίο, προσεγγίζοντας την περιοχή ο καθένας με την ξεχωριστή ματιά του.
Τα ιστορικά, λαογραφικά, πολιτιστικά και κοινωνικά στοιχεία που αποτυπώνονται στα κείμενα, περιγράφουν τον ξεχωριστό και αινιγματικό αυτόν τόπο της Βόρειας Ελλάδας που συνδυάζει αρώματα, χρώματα, εικόνες κι εποχές. Το βιβλίο περιγράφει όλα τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας, σε μια συμπυκνωμένη αποτύπωσή τους. Η έκδοση είναι δίγλωσση, στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Με μοναδική δύναμη και αισθαντική λιτότητα, οι φωτογραφίες έρχονται να φωτίσουν το σήμερα, να σκιαγραφήσουν τη γοητεία του τοπίου, να μεταδώσουν την σπάνια «ενέργεια» της περιοχής και να αναδείξουν την ομορφιά της. Η Δυτική Μακεδονία, η ωραία άγνωστη της Βόρειας Ελλάδας, μας συστήνεται απ’ την αρχή.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χριστίνα ΚαραντώνηΕικόνες της Δυτικής ΜακεδονίαςΠεριοδικό "Καρυοθραύστις"7Απρίλιος 2021