Βιβλίο
Όλη μέρα όλη νύχτα
All day all night

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Laure Jaffuel
Φωτογράφος: Laure Jaffuel
Αθήνα
Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης
2020
σ. 144
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-83618-6-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Περιέχει: 3 Αφίσες
Κυκλοφορεί
Τιμή: 6.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Το «ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ» είναι μια έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το DOLCE, που δημιούργησε και επιμελήθηκε η Laure Jaffuel, στο πλαίσιο της έρευνάς της κατά τη διάρκεια του προγράμματος Critical Practices του Onassis AiR, την άνοιξη του 2020. To βιβλίο διερευνά το ζήτημα του δημόσιου χώρου στην Αθήνα σε μια περίοδο που συνέπεσε με την παγκόσμια πανδημία και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οπότε γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να τεθούν ερωτήματα όπως τι αποτελεί δημόσιο χώρο και πώς μπορούμε να ζούμε μαζί στην πόλη.

Η δίγλωσση έκδοση περιλαμβάνει πρωτότυπα κείμενα και σχέδια γύρω από τον δημόσιο χώρο, αποσπάσματα από συνεντεύξεις που πήρε η Jaffuel από ανθρώπους της Αθήνας που ασχολούνται ενεργά με το θέμα, καθώς και μια σειρά από αφίσες που προωθούν φανταστικές εκδηλώσεις.
Συμμετέχουν με κείμενα και ποιήματά τους: Tristan Bera (καλλιτέχνης, συγγραφέας και σκηνοθέτης), Δήμητρα Ιωάννου (συγγραφέας, ποιήτρια και ιδρύτρια του περιοδικού “A Glimpse Of”), Τάκης Κατσαμπάνης (συγγραφέας), Barnaby Tydeman (ποιητής, φωτογράφος και καλλιτέχνης), και ο πρόλογος από την Όλγα Χατζηδάκη και τη Μαρία-Θάλεια Καρρά (επιμελήτριες και ιδρύτριες του locus athens).
Τις εικονογραφημένες αφίσες σχεδίασαν οι: Marie Jacotey (εικαστικός), Natacha Mankowski (εικαστικός) και Isabelle Mauduit (σχεδιάστρια εκδόσεων και εικονογράφος).