Βιβλίο
Έρωτας μάγος

Νόρα Πυλόρωφ
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
2021
σ. 432
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-19-0859-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.90€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Ένας πετυχημένος και γοητευτικός άντρας κάνει μια απρόσμενη πρόταση γάμου στη γραμματέα του, με την οποία έχει τυπική σχέση. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά απολύτως ερωτική προσέγγιση μεταξύ τους. Η νεαρή γυναίκα προβάλλει αντίσταση στην αρχή, όμως παρά τη συναισθηματική του ψυχρότητα τον θέλει όσο τίποτε στον κόσμο. Αποδέχεται λοιπόν την πρότασή του και αρχίζει για τους δυο ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά και μια αδιέξοδη σχέση κυριαρχίας και υποταγής. Η συμβίωσή τους θα φέρει στην επιφάνεια παλιές ρωγμές και αναπηρίες, σκοτεινά πάθη και τραυματικές εμπειρίες από το δικό του μυστηριώδες παρελθόν και την περίεργη σχέση του με τον δίδυμο αδελφό του και το δικό της αγεφύρωτο χάσμα με την ελλειμματική οικογένειά της. Οι εύθραυστες ισορροπίες όμως διαταράσσονται και αλλάζει το σκηνικό, με την ηρωίδα να διαχειρίζεται ό,τι την πόνεσε και τη στιγμάτισε, και να ορίζει πια αυτή τους κανόνες.

«Δείξε μου», του λέει, όπως του είχε πει ακόμα μια φορά, μόνο που τώρα είναι αλλιώς, τώρα πρέπει αυτός να δοκιμαστεί, πρέπει να την κάνει ευτυχισμένη, να της δείξει τα μυστικά του σμιξίματος, να λατρέψει το κορμί της, να είναι εκείνος που θα την κάνει γυναίκα. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να την κρατήσει.

Η ανάγνωση του βιβλίου γίνεται μια συναρπαστική περιπέτεια, αλλά και αφορμή για προβληματισμό πάνω στις αχαρτογράφητες περιοχές της γυναικείας ταυτότητας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΣεπτέμβρης της επιστροφήςΠεριοδικό "ΕΣΤΙΑζω"Σεπτέμβριος 2022
Ελευθερία (Λεύκη) ΣαραντινούΜια οικογενειακή σάγκα, ένα σφοδρό ερωτικό ειδύλλιο http://literature.gr11/9/2022
Λεωνίδας ΚαλούσηςΝόρα Πυλόρωφ: «Έψαχνα μια έξοδο, έψαχνα μαγεία, λίγο φως»www.bookpress.gr10/7/2022
Κατερίνα Δ. ΣχοινάΈνα ακόμα ερωτικό βιβλίο;www.oanagnostis.gr22/3/2022
Ελένη ΓκίκαΝόρα Πυλόρωφ-Προκοπίου: «Αρχίζω και όπου με βγάλει. Άλλοι κρατάν το τιμόνι»https://www.liberal.gr7/2/2022
Άγγελος ΧαριάτηςΈρωτας στα τέσσερα σημεία της γης"Fractal"27/10/2021