Βιβλίο
Γλώσσα Γ΄ δημοτικού

Συλλογικό έργο
Αγλαΐα Σταμπολτζή
Αλεξάνδρα Δερβεντζή
Κατερίνα Μανουσάκη
Αθήνα
Συμμετρία
Αριθμός Έκδοσης: 2
2021
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2017
σ. 112
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-266-485-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Α/Α Τόμου: 2
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.96€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Για μαθητές µε μαθησιακές δυσκολίες Καλύπτει το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς. Σχεδιάστηκε αρχικά με πολλή αγάπη, συναίσθηση ευθύνης και σεβασμό από μια μητέρα-εκπαιδευτικό πληροφορικής που θέλησε να διδάξει με διαφορετικό, απλό και κατανοητό τρόπο το γιο της στη διάρκεια της Γ΄ τάξης.
Στη συνέχεια το υλικό του βιβλίου το δοκίμασαν σαν πιλοτικά δύο εκπαιδευτικοί κι έκαναν τροποποιήσεις και προσθήκες, ώστε να είναι σύμφωνο με τις βασικές διδακτικές αρχές του γλωσσικού μαθήματος και όσο γίνεται πιο συμβατό με το αντίστοιχο σχολικό εγχειρίδιο που χρησιμοποιείται στη Γλώσσα Γ΄ Δημοτικού.
Ένας δεύτερος βασικός στόχος του βιβλίου αυτού είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους γονείς κατά τη μελέτη για την επόμενη μέρα. Κρατώντας αυτό το βιβλίο στα χέρια τους, οι μαθητές έχουν ουσιαστικά έναν οδηγό με εύκολες και κατανοητές πρακτικές, τις οποίες μπορούν να ακολουθήσουν και να διευκολύνουν το έργο τους, μιας και δεν είναι ειδικοί. Επίσης, αν κάποιες δραστηριότητες-ασκήσεις δεν έχουν γίνει από το μαθητή κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος, μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια του γονιού κατά την απογευματινή μελέτη.