Βιβλίο
Αντίο και καλή αντάμωση

Γιάννης Σιώτος
Αθήνα
Κοινωνία των (δε)κάτων
2021
σ. 196
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5179-31-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Οκτώ άνθρωποι. Οκτώ διαφορετικές ιστορίες που εκτυλίσσονταν σε πέντε δεκαετίες. Οκτώ βίοι παράλληλοι με φορτίο βαρύ. Σύντομα διαπίστωσαν ότι κανείς δεν ήθελε να το μοιραστεί με τον άλλον.
Κάποιοι γύρισαν την πλάτη στις "αλήθειες" των εποχών και με αδιάκοπα "συνεχίζεται" καταδίκασαν τη ζωή τους σε εγκλεισμό σε μία φυλακή που οι ίδιοι έχτισαν. Άλλοι τις αποδέχτηκαν για λόγους επιβίωσης, άλλοι προσπάθησαν να συνδυάσουν την ουτοπία με την πραγματικότητα.
Οι επτά πηγαίνουν σε ένα νησί των Κυκλάδων με αφορμή τον θάνατο του όγδοου. Εκεί τολμούν ένα ταξίδι στη ζωή τους, στις επιλογές τους αλλά και στις τεράστιες αλλαγές στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία πενήντα χρόνια. Μια νουβέλα όπου οι ήρωες εξομολογούνται αναπολώντας το παρελθόν και προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το μέλλον. Μια καταγραφή της διαδρομής της χώρας από τις μέρες της έντονης πολιτικοποίησης των πρώτων ετών μετά την πτώση της δικτατορίας και το όραμα της αυτάρκειας μέχρι τα τωρινά χρόνια των μνημονίων, της οικονομικής κατάρρευσης, της τουριστικοποίησης και της απαξίωσης της πολιτικής.