Βιβλίο
Επετειακός τόμος δοκιμίων για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Συλλογικό έργο
Αθήνα
Εκδόσεις Κέφαλος
2021
σ. 100
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5597-04-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.84€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Εφέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Όλη αυτή την περίοδο, η Ελλάδα μας, πέρασε από διάφορους σταθμούς της ιστορίας. Πόλεμοι, λιμοί και τραγωδίες. Νίκες, ακμή και θριάμβους. Αυτά τα 200 χρόνια μας δίδαξαν πως όταν αγωνίζεσαι τίμια για τα ιδανικά σου, η ιστορία πάντα θα σου χαρίζει στιγμές δόξας και ελευθερίας. Μία ελευθερία που αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας ανά τους αιώνες, να την κρατήσουν σε αυτά τα ιερά χώματα.
Έτσι και το 1821, οι ήρωές μας, έδωσαν τους ένδοξους αγώνες τους, για την ελληνική παλιγγενεσία. Γι’ αυτό το λόγο κι εμείς ως Έλληνες, στην ψυχή και στην καρδιά, πρέπει να εμπνεόμαστε καθημερινά από τα ιδεώδη των αγωνιστών του 1821 και κάθε μάχης από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και να μην σκύβουμε το κεφάλι σε όλους εκείνους που θέλουν να μας υποδουλώσουν είτε είναι εξωτερικοί κατακτητές είτε εσωτερικοί εφιάλτες και δυνάστες. Η ελευθερία πρέπει να κυματίζει πάντα μέσα στις καρδιές μας και να γίνει το λάβαρο της ελλήνιας φλόγας που θα καίει αενάως πάνω στα ιερά αυτά ελληνικά χώματα και στον αφρό της θάλασσας που με το ούριο άνεμό της θα κρατάει τον ελληνισμό ζωντανό κι ελεύθερο.
Το πνεύμα της ελευθερίας, θα το βρείτε σε κάθε σελίδα του εν λόγω συλλογικού έργου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο τόμος αυτός αποτελείται από δοκίμια οκτώ σύγχρονων ελλήνων λογοτεχνών, φιλολόγων, εκπαιδευτικών, διδακτόρων, μεταφραστών και ιστορικών της τέχνης και αφορούν κριτικές παρουσιάσεις θεμάτων τόσο της επαναστατικής περιόδου του 1821, όσο και των προεπαναστατικών χρόνων και της περιόδου του νεοελληνικού και ευρωπαϊκού διαφωτισμού.

Συγγραφείς: Ανδρεαδέλλη Μαρία, Κουμπούρας Παναγιώτης, Λιάτου Έλενα, Ντόβας Μιλτιάδης, Πάστρας Πλούταρχος, Πετμεζάς Λεόντιος, Σκλείδα Σοφία, Χάλκου Μαρία