Βιβλίο
13 Alter Ego

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Σταυριανός Κιναλόπουλος
Θεσσαλονίκη
Εκδόσεις iWrite
2021
σ. 140
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-627-283-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.20€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Δεκατρείς νέοι συγγραφείς, σε μια παρθένα συγγραφική απόπειρα, θα βουτήξουν να βρουν τον άλλο τους εαυτό, το λεγόμενο alter ego. Ο καθένας στο συγγραφικό είδος και χωροχρόνο που του ψιθύρισε το alter ego του.
Δεκατρείς εντελώς προσωπικές ιστορίες που παρουσιάζουν κάτι καινοτόμο. Δεν τις έζησε κανείς από τους δεκατρείς. Δεν είναι βιογραφικές, αλλά φαντασιακές. Και η βουτιά στη φαντασιακή ζωή κάποιου είναι πιο διεισδυτική από τη βουτιά στην πραγματική του ζωή. Διότι, η πραγματική ζωή σε οδηγεί όχι μόνο εκεί που θες, αλλά και εκεί που θέλει. Ενώ, η φαντασιακή είναι απολύτως επιλογή σου. Οπότε και πιο προσωπική.
Μέσα από το μάθημα «Συγγραφή όλων των ειδών και αποσυμβολισμός», οι σπουδαστές έμαθαν βασικούς κανόνες γραφής-αφήγησης κάθε βασικού είδους στη γραφή, αλλά και τα κρυμμένα σεξουαλικά, ψυχολογικά, πολιτικά κ.ά. σύμβολα που υπάρχουν μέσα στα μεγάλα έργα. Επίσης, μέσω ψυχολογικών ασκήσεων, ανέπτυξαν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και ήρθαν σε επικοινωνία με τον άλλο τους εαυτό.
Με το τέλος του μαθήματος, δεκατρείς σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθηνών, με τη βοήθεια του εισηγητή-συγγραφέα Σταυριανού Κιναλόπουλου, έγραψαν από ένα έργο για το alter ego τους ως τελική εργασία.

Στη συλλογή έργων συμμετέχουν:

Έλενα Αντωνέλου, Βάσω Γιαννιά, Βενετία Δεδεμάδη, Ειρήνη Ευριπίδου, Χρυσούλα Καραπιπέρη, Μυρτώ Κουκλινού, Ιωάννα Μυλωνά, Ηλίας Παπάζογλου, Αλεξάνδρα Στεργίου, Μάνος Σφυράκης, Χαρά Σωτηροπούλου, Δέσποινα Φρυδά και Εύα Χατζηραφαηλίδου.

Υπεύθυνη του τμήματος είναι η Νίκη Ξυδιά, ενώ τη διδασκαλία και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Σταυριανός Κιναλόπουλος.