Βιβλίο
Η συνταγματική έκφραση της δικτατορίας του κεφαλαίου

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Συλλογικό έργο
Αθήνα
Σύγχρονη Εποχή
2021
σ. 216
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-451-388-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Aστικό και Σοσιαλιστικό Δίκαιο
Κυκλοφορεί
Τιμή: 11.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Με την παρούσα έκδοση η Σύγχρονη Εποχή εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκδόσεων που φιλοδοξεί να συμβάλλει στη μαρξιστική ερευνητική προσπάθεια των θεμάτων του αστικού και του σοσιαλιστικού Δικαίου. Αφορά τη διερεύνηση των προβλημάτων του Δικαίου και γενικότερα της λειτουργίας του κράτους της εργατικής εξουσίας, τη μελέτη της αλληλεπίδρασης των αλλαγών στο εποικοδόμημα και στην οικονομία, την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του 20ού αιώνα.
Αφορά επίσης τη συσχέτιση των αλλαγών του αστικού, νομικού και πολιτικού εποικοδομήματος με την ανάπτυξη της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, ιδιαίτερα μετά από το πέρασμα στην περίοδο του μονοπωλιακού καπιταλισμού και τη διαμόρφωση του σύγχρονου αστικού επιτελικού κράτους.
Η συγκεκριμένη έκδοση στοχεύει στην ανάδειξη του ταξικού περιεχομένου του αστικού Συντάγματος, ν' αποκαλύψει το ρόλο του στην εδραίωση και ενίσχυση της δικτατορίας του κεφαλαίου. Ν' αναδείξει τη συνεχή προσαρμογή του Συντάγματος στις ανάγκες της αστικής τάξης, όπως φάνηκε όχι μόνο από την τελευταία αναθεώρηση αλλά και στη συνέχεια, με τη συζήτηση που εντάθηκε την περίοδο της νέας διεθνούς κρίσης και της πανδημίας.