Βιβλίο
Αρχές και μέθοδοι απολύμανσης, συντήρησης και αποστείρωσης

Συλλογικό έργο
Μετάφραση: Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Φωτούλα Π. Μπαμπατσίκου
Επιμέλεια: Χαρίλαος Κ. Κουτής
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γ. Ντελέζος
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 2
2021
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2008
σ. 612
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-463-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Principles an practice of disinfection, preservation and sterilization. 5th edition
Κυκλοφορεί
Τιμή: 75.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Οι Αρχές και μέθοδοι απολύμανσης, συντήρησης και αποστείρωσης των Russell, Hugo και Ayliffe απετέλεσαν εξαρχής ένα εξαιρετικά σημαντικό σύγγραμμα πάνω στο θέμα της απολύμανσης ως βασικής διαδικασίας για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Έχοντας φτάσει πια στην πέμπτη του έκδοση, και με την πολύτιμη συνδρομή τόσο των συγγραφέων Adam P. Fraise, Jean-Yves Maillard, Syed A. Sattar όσο και πλήθους συνεργατών, το παρόν αναθεωρημένο επιστημονικό έργο συνιστά ένα πολύτιμο βοήθημα για τους επαγγελματίες υγείας και τους φοιτητές της Ιατρικής, απόλυτα επικαιροποιημένο και εμπλουτισμένο με νέο υλικό, αποτέλεσμα μακρόχρονης και ενδελεχούς έρευνας.
Θέματα όπως η βιοτρομοκρατία και η φροντίδα της δημόσιας υγείας, η εξέλιξη που προκύπτει από τις αναδυόμενες τεχνολογίες, η νομοθεσία που αφορά στη χρήση των μικροβιοκτόνων σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά, πρακτικές συμβουλές σε θέματα απολύμανσης, αλλά και μια ανασκόπηση των μεθόδων αποστείρωσης, με αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας κάθε μεθόδου, βρίσκουν τη θέση τους σε αυτό το βιβλίο και φωτίζουν απ’ όλες τις πλευρές το πολύ κρίσιμο θέμα της απολύμανσης.
Με την προσεγμένη επιμέλεια των Φωτεινής Π. Μπαμπάτσικου, Χαρίλαου Κ. Κουτή και Κωνσταντίνου Ντελέζου, πιστεύουμε ότι οι Αρχές και μέθοδοι απολύμανσης, συντήρησης και αποστείρωσης είναι ένα σύγγραμμα που σε κάθε αναθεωρημένη του εκδοχή θέτει όλο και πιο ψηλά τον πήχυ της επιστημονικής πληρότητας, της εκδοτικής αρτιότητας και του οικουμενικού ενδιαφέροντος, για ένα θέμα που μας αφορά όλους – ειδικούς και μη.