Βιβλίο
Κλινική παιδοψυχιατρική

Ελένη Λαζαράτου
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2021
σ. 728
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-544-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 55.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Η «Κλινική Παιδοψυχιατρική» αναφέρεται στις ψυχικές διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας αλλά και στα ψυχοκοινωνικά προβλήµατα και τις ιδιαίτερες καταστάσεις που αντιµετωπίζουν συχνά τα βρέφη, τα παιδιά και οι έφηβοι.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διεργασιών που συντελούνται στην αναπτυξιακή πορεία του ανθρώπινου όντος και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην κλινική έκφραση των προβληµατικών ή παθολογικών εκδοχών και εκβάσεών τους. Παράλληλα τονίζεται η αλληλεξάρτηση και η αλληλεπίδραση των βιολογικών, ψυχολογικών, οικογενειακών και κοινωνικών παραγόντων για την εκδήλωση της κάθε διαταραχής.
Στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρατίθενται τα κύρια σηµεία, που δίνουν µια σύνοψη και µια γενική εικόνα, καθώς και ένα µικρό κείµενο µε τη θέση του κλινικού, που αντανακλά την προσωπική τοποθέτηση της συγγραφέως και την κλινική της εµπειρία. Περιέχει όλα όσα εκείνη θέλει να µεταδώσει πέρα από τις γνώσεις καθώς και όσα δοµούν τον τρόπο προσέγγισης και τη στάση του επαγγελµατία ψυχικής υγείας απέναντι στο παιδί που πάσχει και στην οικογένειά του.
Η συγγραφέας, µε µακροχρόνια κλινική και διδακτική πρακτική, καταθέτει την πλούσια εµπειρία της σε αυτό το προσωπικό βιβλίο, πρεσβεύοντας ότι οι γνώσεις, όσο αντικειµενικές και να είναι, δεν µπορούν να διαχωριστούν από την ηθική και δεοντολογική διάσταση που τις συνοδεύει.