Βιβλίο
Υγιεινή στην επεξεργασία τροφίμων
Βασικές αρχές και πρακτικές

Συλλογικό έργο
Μετάφραση: Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Χαρίλαος Κ. Κουτής
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 2
2021
σ. 640
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-558-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Hygiene in food processing, principles and practice 2nd edition
Κυκλοφορεί
Τιμή: 65.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Το βιβλίο «Υγιεινή στην επεξεργασία τροφίμων. Βασικές αρχές και πρακτικές» είναι ένα πλήρες και απόλυτα εξειδικευμένο εργαλείο για χρήση από επαγγελματίες (ιατρούς, κτηνιάτρους, υγιεινολόγους, τεχνολόγους τροφίμων, επόπτες δημόσιας υγείας, γεωπόνους, μηχανικούς, διαιτολόγους, κυβερνητικά στελέχη, τοπική αυτοδιοίκηση) που διακονούν την παραγωγή και επεξεργασία των τροφίμων, ελεγκτικών μηχανισμών και φοιτητών που θέτουν τις βάσεις των σπουδών τους.
Αναφέρεται στα συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας, στις εγκαταστάσεις, στην εφαρμοζόμενη νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και απώτερο στόχο την άριστη τροφή για τον καταναλωτή προάγοντας την υγεία του. Διατυπώνεται στο βιβλίο με σαφήνεια η ανάγκη της επανεκπαίδευσης των επαγγελματιών στην υγιεινή, την ποιότητα και ασφάλεια της τροφής. Προσεγγίζει διεξοδικά το αντικείμενο της παραλαβής, συντήρησης επεξεργασίας, απολύμανσης και διαχείρισης των τροφίμων με τρόπο απόλυτα βασισμένο στις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, των τροφίμων και στον σύγχρονο υγειονομικό έλεγχο των εγκαταστάσεων και πρώτων υλών. Παραθέτει πολύτιμους πίνακες και σχήματα για βιολογικούς, χημικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τα τρόφιμα συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση της πολυπλοκότητας του επιστημονικού έργου που πραγματεύεται.
Το βιβλίο αυτό εμπλουτίζει και θα συμπληρώσει την υπάρχουσα βιβλιογραφία γιατί οι συγγραφείς του έχουν λάβει υπόψη τους τη σύγχρονη τεχνογνωσία και τεχνολογία, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τομέας παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική αφού συμβαδίζει με την υγεία του πληθυσμού.