Βιβλίο
Μπροστά στην οθόνη...

Mercè Seix
Meritxell Noguera
Μετάφραση: Συλλογικό έργο
Εικονογράφηση: Rocio Bonilla
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2021
σ. 36
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-569-9
Ηλικίες: 2
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Una estona de pantalles
Μικρή Συμμορία 1
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Οι Εκδόσεις Παρισιάνου παρουσιάζουν το βιβλίο «Μπροστά στην οθόνη», πρώτο τόμο της σειράς «Μικρή συμμορία», που απαρτίζεται από τέσσερα υπέροχα εικονογραφημένα βιβλία και απευθύνεται σε παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας.
Τα σημερινά παιδιά ζουν βυθισμένα σε μια τεχνολογική πραγματικότητα πολύ διαφορετική από την εμπειρία των γονέων τους, οι οποίοι μεγάλωσαν με μία μόνο οθόνη στο σπίτι: την τηλεόραση.
Πλέον, οι οθόνες πολλαπλασιάστηκαν. Τα παιδιά, η «διαδραστική γενιά» ή η «γενιά των οθονών» όπως έχει αποκληθεί, έχουν στη διάθεσή τους πολυάριθμες συσκευές και πληροφορίες. Επιπλέον, όλο αυτό το οπτικοακουστικό υλικό είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.
Τα κορίτσια και τα αγόρια της διαδραστικής γενιάς είναι αυτοδίδακτα: Γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τις οθόνες από πολύ μικρή ηλικία. Επιπλέον, τις αξιοποιούν στον μέγιστο βαθμό, καθώς τις χρησιμοποιούν για επικοινωνία, έρευνα, κοινοποίηση, διασκέδαση και κατανάλωση.
Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο ή τα βιντεοπαιχνίδια συνεπάγονται την εκμάθηση πολλαπλών δεξιοτήτων. Ως εκ τούτου, η γενιά αυτή επιδεικνύει εξαιρετικές ικανότητες στην ταχεία επεξεργασία πληροφοριών και στην ταυτόχρονη διεκπεραίωση πολλαπλών καθηκόντων.
Όλα τα παραπάνω ωστόσο συνεπάγονται και δυσκολίες για τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να παρεμβαίνουν στη σχέση που έχει εδραιωθεί ανάμεσα στα παιδιά και στις οθόνες. Οι σχέσεις αυτές μπορούν να είναι εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές, αλλά μπορεί επίσης να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με επιβλαβές ή ακατάλληλο περιεχόμενο.
Το βιβλίο περιλαμβάνει:
Μια διασκεδαστική ιστορία με τα τέσσερα μέλη της «Μικρής συμμορίας».
Καθημερινές καταστάσεις με τις οποίες μπορούν να ταυτιστούν τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια.
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, στο οποίο το παιδί πρέπει να βρει το λούτρινο αρκουδάκι σε κάθε εικόνα.
Την έκδοση συμπληρώνει αναλυτικός οδηγός για τους γονείς.