Βιβλίο
Άγγελοι και ερημίτες

Ramón Díaz Eterovic
Μετάφραση: Κρίτων Ηλιόπουλος
Αθήνα
Angelus Novus
2021
σ. 320
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5366-22-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: ANGELES Y SOLITARIOS
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.50€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Στο Άγγελοι και Ερημίτες, ο Χιλιανός ιδιωτικός ντετέκτιβ Ερέδια εμπλέκεται σε μια υπόθεση του διεθνούς εμπορίου όπλων και παράνομων οπλικών συστημάτων. Με την ηθική υποχρέωση να αναζητήσει τους δολοφόνους ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου, βρίσκεται αντιμέτωπος με τα πλοκάμια της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας στη Χιλή, λίγο μετά την αποχώρηση του δικτάτορα Πινοτσέτ από το προσκήνιο, με μηχανισμούς που δρουν υπογείως, αλλά και με την αμείλικτη καθημερινότητα και τα πολλά πρόσωπα του Σαντιάγο της Χιλής.

Είναι το τέταρτο από τα δεκαοχτώ νουάρ μυθιστορήματα του συγγραφέα, και ο μελαγχολικός, ρομαντικός, ιδεολόγος, αντικαθεστωτικός, αιρετικός και απογοητευμένος αντιήρωας αυτοπαρουσιάζεται, μας αποκαλύπτει στοιχεία της προηγούμενης ζωής του και τις αξίες που την καθορίζουν. Δεν διστάζει να συγκρουστεί με το σύστημα και με τους ισχυρούς, έστω και αν είναι από χέρι χαμένος. Μέσα από τη δική του ματιά βλέπουμε την κοινωνία της Χιλής σε πολλά επίπεδα, όπως διαμορφώνεται από τα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της.

Ο Ραμόν Δίας Ετερόβιτς πετυχαίνει να μας δώσει ένα έργο άκρως αντιπροσωπευτικό ενός λογοτεχνικού «ρεύματος» που ονομάστηκε νέο λατινοαμερικάνικο αστυνομικό μυθιστόρημα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Άγης (Librofilo) ΑθανασιάδηςΔύο Ισπανόφωνα νουάρ"Librofilo"26/10/2022
Γιάννης ΚαλογερόπουλοςΆγγελοι και ερημίτες"NO14ME"6/6/2022
Χίλντα Παπαδημητρίου«Σίλβερβιου»: Το κύκνειο άσμα του Τζον ΛεΚαρέ + δύο καλά πολιτικά αστυνομικάwww.bookpress.gr6/2/2022
Μάρκος ΚρητικόςΡαμόν Δίας Ετερόβιτς: Ο συγγραφέας είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβwww.oanagnostis.gr11/1/2022
Αλεξάνδρα ΣαμοθράκηΡαμόν Δίας Ετερόβιτς: Ο συγγραφέας είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβwww.oanagnostis.gr11/1/2022
Κώστας ΑθανασίουΑψηφώντας τις σκοτεινές εξουσίες"Η Εποχή"4/12/2021
Αντώνης Ν. ΦράγκοςΗ μοναξιά ενός ουτοπιστή ντετέκτιβ"Η Αυγή"1/10/2021