Βιβλίο
Πάντα καθαροί

Mercè Seix
Meritxell Noguera
Μετάφραση: Συλλογικό έργο
Εικονογράφηση: Rocio Bonilla
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2021
σ. 36
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-568-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Sempre nets
Μικρή Συμμορία 2
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Οι Εκδόσεις Παρισιάνου παρουσιάζουν το βιβλίο «Πάντα καθαροί», δεύτερο τόμο της σειράς «Μικρή συμμορία», που απαρτίζεται από τέσσερα υπέροχα εικονογραφημένα βιβλία και απευθύνεται σε παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας.
Ως γονείς που θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας προκειμένου να υιοθετήσουν ωφέλιμες συνήθειες, πρέπει να αναλογιστούμε την υγιεινή με την ευρύτερη δυνατή έννοια, καθώς ο όρος περικλείει την προσωπική υγιεινή, το καθάρισμα του σπιτιού και του γενικότερου περιβάλλοντος αλλά και κάθε δραστηριότητα που συντελεί στην πρόληψη ασθενειών.
Για τον λόγο αυτόν, είναι θεμελιώδους σημασίας να προάγουμε την υγιεινή από πολύ μικρή ηλικία (2 ετών). Ωστόσο, η καθαριότητα δεν πρέπει να εξελιχθεί σε εμμονή για τους γονείς ούτε φυσικά να αποτελέσει αφορμή για ατελείωτες διαμάχες με το παιδί. Αντί να ζητάτε από το παιδί να μην λερωθεί, εκπαιδεύστε το πώς να πλένεται σωστά και να διατηρεί το περιβάλλον του καθαρό.
Το βιβλίο «Πάντα καθαροί» θα σας βοηθήσει να εντάξετε το πλύσιμο των χεριών και των δοντιών, το μπάνιο, τη φροντίδα για καθαρά ρούχα και παπούτσια, τον επαρκή ύπνο κ.ά στην καθημερινότητα του παιδιού με ομαλό και μεθοδικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση. Έτσι το παιδί σας θα υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή.
Το βιβλίο περιλαμβάνει:
Μια διασκεδαστική ιστορία με τα τέσσερα μέλη της «Μικρής συμμορίας».
Καθημερινές καταστάσεις με τις οποίες μπορούν να ταυτιστούν τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια.
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, στο οποίο το παιδί πρέπει να βρει το λούτρινο αρκουδάκι σε κάθε εικόνα.
Την έκδοση συμπληρώνει αναλυτικός οδηγός για τους γονείς.