Βιβλίο
Νευροανατομία και νευροεπιστήμη με μια ματιά

Συλλογικό έργο
Roger A. Barker
Francesca Cicchetti
Michael J. Neal
Μετάφραση: Μαρία-Κορίνα Στεφοπούλου
Επιμέλεια: Κυριακή Θερμού
Επιμέλεια: Ανδρέας Καστελλάκης
Επιμέλεια: Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2021
σ. 192
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-161-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Neuroanatomy and Neuroscience at a glance. 4th edition
Κυκλοφορεί
Τιμή: 32.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Το βιβλίο «Νευροανατομία και Νευροεπιστήμη με μια Ματιά» αποτελεί μια φιλική προς τον αναγνώστη εισαγωγή στην ανατομία, στη βιοχημεία, στη φυσιολογία και στη φαρμακολογία του νευρικού συστήματος του ανθρώπου σε μια έκδοση πλήρως εικονογραφημένη.
Η θεματογραφία ξεδιπλώνεται σε δισέλιδα, αρχικά με μια περιεκτική σύνοψη της ανατομικής δομής και λειτουργίας των διαφορετικών συστατικών στοιχείων του κεντρικού νευρικού συστήματος και ακολουθείται από μια ενότητα αφιερωμένη στην εφαρμοσμένη νευροβιολογία, που περιγράφει την προσέγγιση του ασθενούς με νευρολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα και παρέχει μια επισκόπηση πάνω στις επιλογές αντιμετώπισης και θεραπείας.
Τα σημεία-κλειδιά στην παρούσα τέταρτη έκδοση περιλαμβάνουν: α) μια εύκολα διαχειρίσιμη επισκόπηση της δομής και της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος, β) πλήρη οδηγό πάνω στο πώς να προσεγγίσετε τον ασθενή με νευρολογικά προβλήματα και τη διερεύνηση που απαιτείται στις συχνότερες περιπτώσεις, γ) κλινικά περιστατικά που υπογραμμίζουν την κλινική συνάφεια των βασικών αρχών της νευροεπιστήμης, και δ) νέα κεφάλαια αναφορικά με τους μεγαλύτερους νευροδιαβιβαστές του ΚΝΣ και τις λειτουργίες τους, το εντερικό νευρικό σύστημα και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό για οποιονδήποτε πρόκειται να ξεκινήσει μαθήματα πάνω στη νευροανατομία ή τη νευροεπιστήμη ή επιθυμεί να προετοιμαστεί κατά την ειδικότητα.
Κάθε κεφάλαιο αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται σε δύο μόλις σελίδες, εκ των οποίων η πρώτη περιλαμβάνει διαγράμματα που κωδικοποιούν τις απαραίτητες πληροφορίες και η δεύτερη ένα περιεκτικό κείμενο.
Καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία, τα βιβλία της σειράς αποτελούν ιδανικά εισαγωγικά εγχειρίδια για κάθε γνωστικό αντικείμενο, εξαιρετικά βοηθήματα για τις εξετάσεις αλλά και εύχρηστα βιβλία αναφοράς για την καθημερινή κλινική πράξη.
Η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά βιβλίων «Με μια ματιά» έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς ιατρικής κοινότητας και των λοιπών επαγγελματιών υγείας.