Βιβλίο
Αγνοούμενη

Lisa Gray
Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
2021
σ. 328
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-507-153-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Thin Air
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.90€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Η ιδιωτική ντετέκτιβ Τζέσικα Σο είναι συνηθισμένη να λαμβάνει ανώνυμες πληροφορίες. Αλλά όταν φτάνει στο μέιλ της η φωτογραφία ενός τρίχρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε από το Λος Άντζελες είκοσι πέντε χρόνια πριν, η Τζέσικα αναγνωρίζει με κατάπληξη στο πρόσωπό του… τον εαυτό της.
Αναζητώντας απαντήσεις, μαθαίνει πως η βιολογική μητέρα της δολοφονήθηκε τη νύχτα που κάποιος απήγαγε την ίδια. Και τότε αποφασίζει να λύσει αυτή την υπόθεση που η αστυνομία έχει ξεχάσει. Παράλληλα, ο έμπειρος ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Λος Άντζελες Τζέισον Πράις ερευνά τον αποτρόπαιο φόνο μιας φοιτήτριας κολεγίου που δούλευε περιστασιακά ως πόρνη. Ένα τυχαίο γεγονός φέρνει αυτούς τους δύο ανθρώπους σε επαφή, αλλά η Τζέσικα καταλαβαίνει σύντομα πως ο Πράις κρύβει κάτι σχετικά με το πολυτάραχο παρελθόν του πατέρα της και το θάνατο της μητέρας της.
Για να εξιχνιάσει τη δολοφονία της μητέρας της και τη δική της εξαφάνιση, η Τζέσικα πρέπει να σκάψει στο παρελθόν και να βρει τα μυστικά που κρύβονται εκεί. Όμως οι ανακαλύψεις της, καθώς πλησιάζει την αλήθεια, της κόβουν την ανάσα!

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ελπιδοφόρος ΙντζέμπεληςΑγνοούμενηdiastixo.gr16/3/2022
Ελένη ΚίτσουΑγνοούμενηhttps://www.booktimes.gr6/2/2022
Γρηγόρης ΑζαριάδηςΑθάνατα κλισέ και στοιχεία νουάρ"Ελεύθερος Τύπος"17/11/2021