Βιβλίο
Χρονικό μιας αστραπής

Γεράσιμος Βουτσινάς
Αθήνα
Περισπωμένη
2021
σ. 144
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5212-73-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Στο κέντρο της ομορφιάς
And here I am, the
center of all beauty!
writing these poems!
Imagine!
Frank O’ Hara

1. Βρίσκονται έξω απ’ το χρόνο, όμως έχουν αρχή και τέλος. Χωρίς ανταλλακτική αξία, αλλά ανεκτίμητα. Μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους. Περισσότερο νιώθουν και λιγότερο γνωρίζουν. Αρνούνται κάθε σνομπισμό. Δεν είναι πολυτελείας.
2. Εκτός από ιδέες, είναι επίσης εικόνες, ήχοι, ρυθμοί. Η ποικιλία των τρόπων είναι αλατοπίπερο. Κάποια είναι θλιμμένα. Αρκετά έχουν αδυναμία στο χιούμορ. Όλα φιλοδοξούν να είναι μοναδικά κι ανεπανάληπτα.
3. Μέσα εκεί περιδιαβαίνουν γεγονότα, ιδέες, πεποιθήσεις, εμμονές, φόβοι, αγαπημένα πρόσωπα, ζώα. Από τη εμπειρία, απ’ τα βιβλία. Ακόμα, άγνωστοι που θα μπορούσα να έχω αγαπήσει ή μισήσει, αλλά και συμβάντα που δεν συνέβησαν.
4. Διαπραγματεύονται τις απόψεις τους για τη ζωή, τον έρωτα, το λαβύρινθο του σώματος, την τρυφερότητα και τη βία των συναισθημάτων, τη σοφία και την τραγωδία της συγχρονικότητας, τον θάνατο. Επιθυμούν να ξεφύγουν από την ασφάλεια της εγωπάθειας. Τα βοηθώ να το κάνουν.
5. Το ορατό αναμιγνύεται με το αόρατο. Το σκοτεινό με το ιδιόρρυθμο, το τραγικό με το αστείο. Μια σουρεαλιστική μεταφυσική βασισμένη στις αρχές της Φύσης. Περιπατητική, περιπαικτική, ασμπερική συζήτηση με τον εαυτό.
6. Το ένα θέμα χάνεται μέσα στο άλλο, με τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος. Για να υπογραμμιστεί η έλλειψη ορίων στο τυχαίο και την επιχειρηματολογία. Να καταργηθεί το οριστικό και η βεβαιότητα. Να κατασκευαστεί το παρελθόν που με οικοδομεί.
7. Είναι η τελευταία ελπίδα για δημιουργία βιώσιμου χώρου. Το τελικό καταφύγιο.