Βιβλίο
Ο Μπούφος

Χριστίνα Ντούμα
Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση
Αθήνα
Ελληνοεκδοτική
2021
σ. 40
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-563-463-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Τα Όνειρα του Θοδωρή
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.80€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Ζούσαν κάποτε στο μεγάλο δάσος δύο ξαδελφάκια, ο Μπούφος και η Κουκουβάγια.
Έμοιαζαν πολύ όχι μόνο στην εμφάνιση μα και στις συνήθειές τους. Αν και όλα τα ζωάκια του δάσους τούς γνώριζαν πολύ καλά, κανένα δεν ήξερε για τη συγγένειά τους!
Φρόντιζε για αυτό η Κουκουβάγια… Ήταν το μεγάλο της μυστικό! Ώσπου μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα ξέσπασε φωτιά στο δάσος! Πώς θα αντιδράσουν ο Μπούφος και η Κουκουβάγια μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο;

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια ώστε να μπει ακόμα ένα λιθαράκι στον μεγάλο αγώνα ζωής που δίνει η οικογένεια Ντούμα και, πρωτίστως, ο Θοδωρής.
Ο εικοσιεπτάχρονος σήμερα Θοδωρής πάσχει από τη θανατηφόρο νόσο Batten έχοντας διαψεύσει μέχρι τώρα τις ιατρικές προβλέψεις και τα στατιστικά που κάνουν λόγο για προσδόκιμο ζωής κάτω των 20 ετών. Είναι το μοναδικό παιδί παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη νόσο που παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. Είναι φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία, εντούτοις φωτισμένοι επιστήμονες σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στις Η.Π.Α. εκπονούν έρευνες πάνω στην πολλά υποσχόμενη γονιδιακή θεραπεία έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο. Μολονότι στην ηλικία του Θοδωρή δεν υπάρχουν αντίστοιχοι ασθενείς, οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα μπορούν να προσφέρουν στον Θοδωρή την Ελπίδα μιας θεραπείας σωτήριας για τη ζωή του. Ένα πρόσθετο εμπόδιο –η υψηλού κόστους θεραπεία συντήρησης που λαμβάνει ο Θοδωρής και η τεράστια οικονομική δαπάνη που απαιτείται για τη μετάβαση και την εφαρμογή της θεραπείας στην Αμερική– θα προσπαθήσουμε να καλυφθεί από τις πωλήσεις αυτού του βιβλίου.
Η συγκίνηση και οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί είναι μεγάλες κινητοποιώντας ανθρώπους τόσο από το εξωτερικό, όπως ο καθηγητής Alfried Kohlschuetter, όσο και από την Ελλάδα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Πατέρα Χρήστο Μήτσιο, Γρηγόρη Αρναούτογλου, Εβελίνα Παπούλια, Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Παιδική Χαρά», Ελένη Καρακάση, Γιάννη Βασιλώττο, Νίκο Λεκάκη, Δημήτρη Γκοτσόπουλο, Βαγγέλη Γραμματικό, Γεράσιμο Σκιαδαρέση και την οικογένειά του, Στέφανο Μιχαήλ, Έλενα Ολυμπίου, Μαριάννα Λεφάκη, Απόστολο Χαντζαρά, Ιωάννα Πηλιχού, Ζήνα Κουτσελίνη, Γιώργο Χρανιώτη, Believe Radio, Ελένη Δημητρίου, Ελένη Δημητροπούλου, Ρόδος «Βοηθοί Αγάπης», Ποδοσφαιρική Ακαδημία Α.Ο. Ευαγόρας Ρόδου, Γεωργία Μιχαήλ, Μανταλένα Μαρία Διαμαντή, Αναστασία Ορφανίδου, Αφροδίτη Μουχτάρη, Μαρία Χρονιάρη, Αντώνη Σιγανό, Ανδρέα Γεωργίου, Γιώργο Κοψιδά, Λίτσα Σταυρίδου, Δικαία Μαυρουδάκη, Φωτεινή Κωνσταντής, Σπέη Τσιμίνη Βαλμά και τους συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς «Άγριες Μέλισσες».

Στο διαδίκτυο μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την έκταση που έχει λάβει το ΘΑΥΜΑ του ΘΟΔΩΡΗ.
www.theodoresmiracle.org
www.facebook.com/theodoresmiracle
https://www.facebook.com/christina.bouraimi
https://www.youtube.com/channel/UCHdj2jZw-QBRActJwF5dx_g