Βιβλίο
Ο Φούσκας

Χριστίνα Ντούμα
Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση
Αθήνα
Ελληνοεκδοτική
2020
σ. 48
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-563-387-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Τα Όνειρα του Θοδωρή
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.80€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Όλα τα ζωάκια της φάρμας θαύμαζαν τον κόκορα, τον Φούσκα, και καμάρωναν που τον είχαν στο πλευρό τους.
– Ναι, χωρίς εμένα τίποτε δεν μπορεί να γίνει σωστά σε αυτή τη φάρμα! Είμαι ένας και μοναδικός! θαύμαζε τον εαυτό του ο Φούσκας και κάθε μέρα φούσκωνε ολοένα και περισσότερο από υπερηφάνεια.
Μέχρι τη μέρα που εμφανίστηκε στη φάρμα νέος συγκάτοικος…, ένα εξωτικό παγόνι!

Η σπάνια ομορφιά του θάμπωσε όλα τα ζωάκια, και ο κακομοίρης ο Φούσκας έπαθε κόκο-μπλόκο!
Πώς είναι δυνατόν να αγνοούν εμένα; Και αυτός πώς τολμάει να κοκορεύεται;
Εγώ είμαι ο κόκορας αυτής της φάρμας. Μόνο εγώ μπορώ να κοκορεύομαι! μονολογούσε ο Φούσκας και πήρε την απόφαση να δράσει…

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια ώστε να μπει ακόμα ένα λιθαράκι στον μεγάλο αγώνα ζωής που δίνει η οικογένεια Ντούμα και, πρωτίστως, ο Θοδωρής.
Ο εικοσιπεντάχρονος σήμερα Θοδωρής πάσχει από τη θανατηφόρο νόσο Batten έχοντας διαψεύσει μέχρι τώρα τις ιατρικές προβλέψεις και τα στατιστικά που κάνουν λόγο για προσδόκιμο ζωής κάτω των 20 ετών. Είναι το μοναδικό παιδί παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη νόσο που παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. Είναι φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία, εντούτοις φωτισμένοι επιστήμονες σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στις Η.Π.Α. εκπονούν έρευνες πάνω στην πολλά υποσχόμενη γονιδιακή θεραπεία έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο. Μολονότι στην ηλικία του Θοδωρή δεν υπάρχουν αντίστοιχοι ασθενείς, οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα μπορούν να προσφέρουν στον Θοδωρή την Ελπίδα μιας θεραπείας σωτήριας για τη ζωή του. Ένα πρόσθετο εμπόδιο –η υψηλού κόστους θεραπεία συντήρησης που λαμβάνει ο Θοδωρής και η τεράστια οικονομική δαπάνη που απαιτείται για τη μετάβαση και την εφαρμογή της θεραπείας στην Αμερική– θα προσπαθήσουμε να καλυφθεί από τις πωλήσεις αυτού του βιβλίου.
Η συγκίνηση και οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί είναι μεγάλες κινητοποιώντας ανθρώπους τόσο από το εξωτερικό, όπως ο καθηγητής Alfried Kohlschuetter, όσο και από την Ελλάδα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Άννα Κούρτη, Μιχάλη Ντούμα, Άρη Παπαδόπουλο, Κυριακή Αξιώτη, Σπύρο Σαββανή, Δημήτρη Δημόπουλο, Ζαφείρη Μπερέτσο, Ιάσονα Μαρκεσίνη, Γρηγόρη Καψάλη, Σεβαστή Φρουμή, Σταματία Ιερομόναχος, Γιώτα Ξανθούλη, Δέσποινα Χατζάκου Λορέντζος, Radio Perama, Νατάσα Ζέρβα, Μάκη Μπάκα, Παναγιώτη Μήλα, Radio Pitsiriki, Φανή Συντάκη, Θοδωρή και Πατρίτσια Χρέλια,
Ντίνα Τσακλίδου, Άρη Χατζοπλάκη, Περικλή Γκιόλια, Ντίνα Μουστάκα, Διονύση Διονυσίου, Κωνσταντίνο Δημαρά, Νικολέτα Τσιρμπίνη, Μαίρη Αλεξάκη, Αγγελίνα Παπαθανασίου, Ντέμη Λουράντο, Ορθόδοξη Εκκλησία «Άγιος Νικόλαος» Βαλτιμόρης, Σταματίνα Μαγγανά, Στέλλα Ράμμου, Μαρία Κυριακού, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Γιώργο Ματσούκα, Βασιλική Καλογράνη, Σοφία Καλογράνη, Ελένη Δημητροπούλου, Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, Ελένη Μπακάλη.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την έκταση που έχει λάβει το ΘΑΥΜΑ του ΘΟΔΩΡΗ.
www.theodoresmiracle.org
www.facebook.com/theodoresmiracle
https://www.facebook.com/christina.bouraimi
https://www.youtube.com/channel/UCHdj2jZw-QBRActJwF5dx_g