Βιβλίο
Μαμά… Δες η οικογένειά μου

Στυλιανή Παπουλίδου
Παναγιώτα Αντωνιάδου
Εικονογράφηση: Βασιλική Αρκουμάνη
Θεσσαλονίκη
Εκδόσεις iWrite
2022
σ. 36
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-627-322-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Η Μυρτώ, ένα κορίτσι 10 χρονών, θα αναγκαστεί για πρώτη φορά στη ζωή της να μάθει να αντιμετωπίζει τις αρνητικές συμπεριφορές των μεγάλων.

Η σωστή διαπαιδαγώγηση που έχει λάβει από την οικογένειά της, αλλά και η αγάπη που έχει δεχτεί θα της δώσουν εκείνη τη δύναμη, που θα την κάνει να βρει τις σωστές λύσεις και απαντήσεις.
Θα σταθεί άξια απέναντι σε όσους θα προσπαθήσουν να την προσβάλλουν για τη διαφορετικότητά της και να γελοιοποιήσουν τα όνειρά της.

Εξάλλου, τα πιο όμορφα όνειρα είναι τα πολύχρωμα.
Μέσα από τους προβληματισμούς και τη διαχείριση της κατάστασης ερχόμαστε σε επαφή με έννοιες, όπως είναι η ευαισθητοποίηση, η αποδοχή, η κατανόηση και ο αλληλοσεβασμός. Η συνειδητοποίηση των νέων κοινωνικών καταστάσεων μάς διδάσκει πώς οι διαφορές, σε οποιοδήποτε επίπεδο, μας κάνουν ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ!
Το βιβλίο απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, δίνοντας την αφορμή για συζήτηση σε θέματα διαφορετικότητας. Επιπλέον, έρχεται για να αντικρούσει καταστάσεις, όπως είναι η περιθωριοποίηση και ο στιγματισμός, και να οδηγήσει με τρόπο κατανοητό στην αναγνώριση των συναισθημάτων και την ανακάλυψη του εαυτού.