Βιβλίο
Αυτό είναι ευτυχία

Νάιαλ Γουίλιαμς
Μετάφραση: Κίκα Κραμβουσάνου
Αθήνα
Δώμα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2021
σ. 480
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5598-04-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: This is Happiness
Τα Πεζά 12
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Τέλη της δεκαετίας του '50 και στη Φάχα, ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας όπου η ζωή έχει μείνει ίδια κι απαράλλαχτη σχεδόν για χίλια χρόνια, ακόμα περιμένουν ένα θαύμα: τον ερχομό του ηλεκτρικού. Μια Μεγάλη Τετάρτη, όμως, εντελώς αναπάντεχα και σχεδόν ανεπαίσθητα, συντελείται ένα θαύμα ακόμα μεγαλύτερο - σταματάει να βρέχει.
Μα για τον δεκαεφτάχρονο Νόου, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στο χωριό του παππού και της γιαγιάς του, έναν τόπο όπου η κωμωδία της ζωής αναβλύζει δίπλα ακριβώς στις τραγωδίες της, τα θαύματα δεν έχουν τέλος.
"Την ώρα που τη ζεις μπορεί μερικές φορές να πιστέψεις ότι η ζωή σου δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Είναι τετριμμένη και συνηθισμένη και σίγουρα θα μπορούσε ή θα έπρεπε να είναι καλύτερη με τον άλφα ή με τον βήτα τρόπο. Λείπει η προοπτική που επιτρέπει στο οποιοδήποτε νόημα να αναδυθεί, γιατί την ώρα που τη ζεις υπάρχει μόνο αίσθηση και σπουδή και αμεσότητα - όπως πρέπει δηλαδή να βιώνεται η ζωή. Όλοι αγωνιζόμαστε διαρκώς και, μολονότι αυτό συνεπάγεται μια λίγο-πολύ σταθερή ροή από αποτυχίες, μάλλον δεν πρόκειται για κάτι και τόσο τρομερό, αν σκεφτείς ότι τελικά συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε".

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ελένη ΠούλουΑυτό είναι ευτυχία"Περί λογοτεχνίας και άλλων δαιμονίων"20//7/2022
Ήλια ΛούταΑυτό είναι ευτυχίαhttps://stigmalogou.gr25/2/2022