Βιβλίο
Η ξεµυαλισµένη

Anton Chekhov
Μετάφραση: Γιώργος Σημηριώτης
Αθήνα
Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2022
σ. 88
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-296-322-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ρωσικά μετάφραση από αγγλικά
Παγκόσμια Κλασική Λογοτεχνία
Σημειώσεις: Επίμετρο: Κωνσταντίνος Μπούρας
Κυκλοφορεί
Τιμή: 11.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Η Όλγα Ιβανόβνα, γυναίκα του γιατρού Ντυµώφ, παρασύρεται από τη µαταιοδοξία της για µια ζωή µη συµβατική, γεµάτη πάθος και συγκινή - σεις. Ξεµυαλίζεται από τους καλλιτεχνικούς κύκλους µε τους οποίους αρέσκεται να συναναστρέφεται. Η Όλγα αρχίζει να αποµακρύνεται από τον σύζυγό της και βυθίζεται για τα καλά στις συνήθειες της µποέµικης ζωής, ως απόλυτα «Ξεµυαλισµένη» .

Ο «Βολόντγια», ένας δεκαεφτάχρονος νεαρός, προστατευόµενος µιας πλούσιας οικογένειας, πέφτει θύµα του ερωτικού παιχνιδιού µιας γυναίκας µεγαλύτερής του και παντρεµένης. Με τα πρώτα ερωτικά σκιρτήµατα, το εφηβικό του µυαλό αποδυναµώνεται, και σιγά σιγά ο Βολόντγια αρχίζει να αισθάνεται εγκλωβισµένος σε µία ζωή που δεν έχει διαλέξει ο ίδιος..

«Θεέ µου, κάνε µε να µη µιλώ και να µη συζητώ γι’ αυτά που δεν γνωρίζω και δεν καταλαβαίνω» έγραψε κάποτε ο Αντόν Τσέχωφ και φαίνεται ότι τήρησε τα λεγόµενά του. Οι ανθρωποκεντρικές ιστορίες του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα είναι γραµµένες µε τέτοια χειρουργική ακρίβεια, που δικαίως αναγνωρίζεται ως ο «ανατόµος της ανθρώπινης ψυχής»