Βιβλίο
Εσωτερική επιστήμη - Απόκρυφος επιστήμη
Η επιστήμη των εκδηλωμένων μυστικών

Rudolf Steiner
Μετάφραση: Γεράσιμος Κατραμάδος
Αθήνα
Etra
2022
σ. 414
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6830-92-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Occult Science - GA13
Ανθρωποσοφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.35€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Αυτό το αριστούργημα του εσωτερισμού τοποθετεί την ανθρωπότητα στην καρδιά των τεράστιων, αόρατων διαδικασιών της κοσμικής εξέλιξης. Ο Steiner δούλεψε και επεξεργάστηκε τη Ροδοσταυρική κοσμολογία για να την κάνει πιο συγκεκριμένη και διαυγή. Σήμερα το βιβλίο «Εσωτερική Επιστήμη» είναι ακόμη τόσο επίκαιρο όσο και όταν πρωτοεκδόθηκε το 1910 και παραμένει η πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική παρουσίαση μιας πνευματικής εναλλακτικής λύσης στις σύγχρονες, υλιστικές κοσμολογίες και στην αυστηρή δαρβινική θεώρηση της ανθρώπινης φύσης και εξέλιξης.
Σε αυτό το θεμελιώδες έργο της Πνευματικής Επιστήμης, βλέπουμε πώς η δημιουργία και η εξέλιξη της ανθρωπότητας είναι ενσωματωμένη στην καρδιά του τεράστιου, αόρατου ιστού των αλληλοεπιδρώντων κοσμικών όντων, μέσω των οποίων συνεχίζουν να εξελίσσονται οι αλχημικές διαδικασίες της κοσμικής εξέλιξης. Περιλαμβάνονται περιγραφές της φυσικής-πνευματικής σύνθεσης του ανθρώπου- οι σχέσεις των διαφόρων «σωμάτων» του ανθρώπου με τον ύπνο και τον θάνατο- και ένας λεπτομερής, πρακτικός οδηγός για μεθόδους και ασκήσεις, (συμπεριλαμβανομένου του «Ροδοσταυρικού Διαλογισμού»), μέσω των οποίων μπορούμε να αποκτήσουμε γνώση των πνευματικών κόσμων.
H «Εσωτερική Επιστήμη» αποτελεί ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους τους αναζητητές της εσωτερικής πνευματικότητας και της Ανθρωποσοφίας.