Βιβλίο
Ο αθάνατος Μπάρτφους

Aharon Appelfeld
Μετάφραση: Μάγκυ Κοέν
Αθήνα
Άγρα
2022
σ. 196
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-505-528-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: εβραϊκά
Σημειώσεις: Επίμετρο: Σταύρος Ζουμπουλάκης. Προσφερόμενο ένθετο φυλλάδιο: Μια συζήτηση του Α. ΑΠΠΕΛΦΕΝΤ με τον ποιητή ΜΑΪΚΛ ΜΑΡΤΣ το 1996.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.30€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΑ στο σύγχρονο Ισραήλ, Ο Αθάνατος Μπάρτφους είναι ίσως το πιο βαθύ και δυνατό πορτραίτο επιζώντος του Ολοκαυτώματος που γράφτηκε ποτέ.
Ο Άαρον Άππελφεντ χρησιμοποιεί τις τεχνικές της παράλειψης και της έμμεσης αναφοράς, που τελειοποίησε σε αριστουργήματα όπως το Badenheim 1939 και το To the Land of the Cattails, για να αφηγηθεί την ιστορία του Μπάρτφους «του αθάνατου», όπως αινιγματικά τον αποκαλούν λόγω της εμπειρίας του στα ναζιστικά στρατόπεδα.
Πολίτης πλέον του Ισραήλ, πατέρας δύο κοριτσιών και εγκλωβισμένος σε έναν άπελπι γάμο, ο Μπάρτφους αγωνίζεται να καταπιέσει συναισθήματα και αναμνήσεις που του προκαλούν φόβο και αποστροφή, ενώ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ηρεμία, την αξιοπρέπεια και τη συμπόνια που είναι απαραίτητες για κάθε ανθρώπινο ον. Ο Αθάνατος Μπάρτφους είναι η σκληρή και αλησμόνητη σπουδή ενός ανθρώπου που έχει φτάσει στα τραγικά του όρια.