Βιβλίο
Σχεδία

Stephen Baxter
Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθαρής
Θεσσαλονίκη
Η Άγνωστη Καντάθ
Αριθμός Έκδοσης: 1
1999
σ. 269
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8112-00-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Raft
Σημειώσεις: Πρόλογος: Χριστόδουλος Λιθαρής
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.77€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-10-2015)
Περίληψη:

Η "Σχεδία" είναι το πρώτο βιβλίο ενός πολύ εκτενέστερου αφηγηματικού παιχνιδιού και εντάσσεται αρμονικά στην ιστορία των Ζήλη και των ανθρώπων που τους διαδέχτηκαν.
Πεντακόσια χρόνια μετά το τυχαίο πέρασμα ενός γήινου διαστημόπλοιου μέσα από μια τρύπα στο διαστημικό χρόνο σε ένα άλλο πολύ παράξενο σύμπαν, όπου η δύναμη της βαρύτητας είναι ένα δισεκατομμύριο φορές ισχυρότερη από το δικό μας, οι απόγονοι του πληρώματος ακόμα παλεύουν για την επιβίωση στη Σχεδία, ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από τα απομεινάρια του πλοίου.
Μια μικρή ομάδα Επιστημόνων είναι οι φύλακες της αρχαίας γνώσης πού κάνει δυνατή την επιβίωση.
Τώρα όμως πρέπει να σχεδιάσουν ένα ταξίδι ακόμα πιο επικίνδυνο και αλλόκοτο από αυτό που έκαναν οι πρόγονοί τους -ή να πεθάνουν.

"Η Σχεδία έχει γοργούς ρυθμούς, έντονη αγωνία, επιδέξια γραφή, ηθικό βάρος, αλλά δημιουργεί και ένα αληθινά παράξενο, αλλά πιστευτό νέο σύμπαν, όπου ο Baxter ξεχωρίζει... Αυστηρή, σφριγηλή Επιστημονική Φαντασία στα καλύτερά της".
Time Out

"0 Baxter είναι ένας μάστορας της σκληρής Επιστημονικής Φαντασίας, ένας συγγραψέας που γοητεύεται από τις "ξένες" αντιλήψεις και τα ριζοσπαστικά σκηνικά, με μια αίσθηση της ανυπέρβλητης απεραντοσύνης και με μια ιδιαίτερη εφευρετικότητα στην επεξεργασία παραλλαγών πάνω στο θέμα του τι είναι ανθρώπινο".
Locus

"0 Baxter κομίζει τις πιο σύγχρονες θεωρίες της Κβαντομηχανικής και της Κοσμολογίας χωρίς να λησμονήσει το βασικό στόχο, να διηγηθεί δηλαδή μια ιστορία".
Vector

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χρύσα ΜπαχάΗ διάσωση του ανθρώπινου είδους"Αγγελιοφόρος"12/6/2010