Βιβλίο
Άνυα
Η καρδιά του Αυγούστου

Γιώργος Χατζηκυριάκος
Θεσσαλονίκη
Εκδόσεις Πηγή
2022
σ. 544
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-626-528-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Άνυα 2
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

«Ακόµα κι αν είµαστε µακριά, θα είµαστε πάντα µαζί».
Πολλά θα µπορούσε να κάνει ο Ορφέας τον Αύγουστο στην Άνυα. Θα έπαιρνε µέρος στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ του Αλατόπυργου και στις µεγάλες συναυλίες της Καραβούπολης. Θα µάθαινε το όνοµα της Ξωτικιάς που του έκλεψε το µυαλό και θα ζούσε µαζί της µια αξέχαστη περιπέτεια. Θα συναντούσε µυθικά πλάσµατα, θα συµµετείχε σε ένα αληθινό κυνήγι θησαυρού και θα ταξίδευε πέρα από τη θάλασσα. Θα γνώριζε τους θεούς του καλοκαιριού και θα ανακάλυπτε τα µυστικά της ακτής. Θα συνέχιζε τις διακοπές του µε τους αγαπηµένους του φίλους και δεν θα έσκαγε για τίποτα.
Όµως οι Λυκοχωρίτες έχουν άλλη γνώµη. Η πανσέληνος φέρνει το τέλος της ανακωχής και η Άνυα κινδυνεύει να γίνει δική τους. Έτσι, ο Όντι αποφασίζει να στείλει τον Ορφέα στην Αθήνα, για να τον προστατεύσει από την εκδίκηση των Λύκων.
Και εκεί που όλα µοιάζουν χαµένα, µια ευκαιρία δίνεται στην τρελοπαρέα να κερδίσει την αγαπηµένη της ακτή. Ένας αγώνας γεµάτος δοκιµασίες στο µυστηριώδες Δάσος του Μεσηµεριού θα κρίνει τη µοίρα της µαγικής παραλίας και όσων ζουν σε αυτή…