Βιβλίο
Στη σκιά της Ακρόπολης

Γεωργίου Τσάτσου
Εικονογράφηση: Γεωργίου Τσάτσου
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2022
σ. 224
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-719-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Με το βιβλίο «Στη σκιά της Ακρόπολης» ολοκληρώνεται η μυθολογική τριλογία που απαρτίζεται από τις «Σύγχρονες Μούσες» και το «Παραμύθοι».
Η ιστορία αρχίζει με την επίσκεψη του συγγραφέα σε μία λέσχη αθανάτων η οποία είναι κρυμμένη κάτω από ένα παλιό σπίτι στην οδό Τριπόδων, στην Πλάκα. Εκεί συναντά διάφορες προσωπικότητες από την αρχαία μυθολογία, όπως την Ευρώπη, τον Ιανό, τον εγγονό του Ασκληπιού, τον θεό Σκλήπιο και τον βοηθό του τον Εμβόλιο, τη θεά Ήβη, τον Ραδάμανθυ και άλλους.
Μετά την επίσκεψή του στη λέσχη, οι φανταστικές ιστορίες του συγγραφέα, όλες εμπνευσμένες από την αρχαία μυθολογία, συνεχίζονται αλλά σε σύγχρονο πλαίσιο. Ο αναγνώστης θα απολαύσει μία σειρά συνεντεύξεων με τον Ρωμαίο θεό Ιανό αλλά και με τον πρωτάκουστο θεό Μύθο, ο οποίος λογοκρίνει τις παραλλαγές των μύθων και καταστρέφει όσες ο Δίας θεωρεί ανεπιθύμητες. Ο Μύθος μάς διηγείται, μεταξύ άλλων, ανέκδοτες και εξωφρενικές εκδοχές του Τρωικού πολέμου και της Οδύσσειας. Στη συνέχεια, ο μέχρι τώρα άγνωστος θεός Σκίφης, εμπνευστής των συγγραμμάτων επιστημονικής φαντασίας και των κόμικς, αναπτύσσει με τον δικό του τρόπο αυτά τα θέματα.
Το βιβλίο καταλήγει με τις φαντασμαγορικές εμφανίσεις των θαλασσινών θεών Πρωτέα, Τρίτωνα και Πέμπτωνα και με μία ευλογία από την Αθηνά Παλλάδα.
Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο από τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος με τη ζωηρή φαντασία του έχει δημιουργήσει εικόνες αυτών των μοναδικών πλασμάτων, που βρίσκονται πότε στη μυθολογία και πότε στους δικούς του φανταστικούς κόσμους.