Βιβλίο
17 αδέσποτες ιστορίες από την αρχαιότητα

Δήμητρα Φώτου
Βασιλική Τζόκα
Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση
Αθήνα
Εκδόσεις Καλέντη
2023
σ. 56
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-594-103-1
Ηλικίες: 6
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.50€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Ένα ταξίδι στον κόσμο της αρχαιότητας, μέσα από 17 σύντομες ιστορίες και με ξεναγό ένα αδέσποτο τετράποδο. Μια μικρή συλλογή ιστοριών αγάπης και σεβασμού στα ζώα.

Ο Φίλος είναι ένας σκύλος που γεννήθηκε στον λόφο Φιλοπάππου και λατρεύει τις βόλτες στην πόλη, αλλά και τις ιστορίες από τα παλιά. Όταν γυρίζει στις γειτονιές της Αθήνας, αναζητώντας φαγητό, πότε ένα προστατευμένο μέρος για να κοιμηθεί, άλλοτε χάδια και παιχνίδια, ακούει τις ιστορίες που διηγούνται οι άνθρωποι. Οι αδέσποτες ιστορίες του βρήκαν στέγη σε αυτό το βιβλίο και μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην εποχή που οι άνθρωποι φορούσαν χιτώνες, τα σπίτια τους ήταν χαμηλά και ο τόπος ήταν φιλόξενος για όλα τα πλάσματα του κόσμου, ανθρώπους και ζώα.

Στις σελίδες του βιβλίου συναντάμε μεγάλους φιλοσόφους, όπως τον Σωκράτη και τον Διογένη, ξακουστά πρόσωπα, όπως τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος τίμησε τη μνήμη του αγαπημένου του αλόγου και του σκύλου του ιδρύοντας μια ολόκληρη πόλη με το όνομά τους, αλλά και άλλους πραγματικούς και μυθικούς ήρωες. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές, όμως, είναι τα ζώα.
Οι 17 ιστορίες αυτής της έκδοσης είναι μια υπενθύμιση πως στο παρελθόν η αγάπη και η φροντίδα των ζώων προϋπέθεταν τον σεβασμό στην ύπαρξή τους. Το βιβλίο έχει κύριο στόχο να επικοινωνήσει το ουσιαστικό νόημα της ζωοφιλίας και έχει την παράλληλη δυνατότητα να συνδεθεί διαθεματικά με τον αρχαίο κόσμο, τον πολιτισμό και την Ιστορία.

Στο τέλος, υπάρχει η ενότητα προτεινόμενων δραστηριοτήτων όπου ο μικρός αναγνώστης μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία και να κάνει το αγαπημένο του κατοικίδιο μέρος αυτής της έκδοσης.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 6+ ετών και σε εκπαιδευτικούς.