Βιβλίο
Ο Ήφαιστος και τα παπούτσια του...

Λία Ασημή
Εικονογράφηση: Μιμίκα Καπούλα
Αθήνα
The Book Project
2023
σ. 40
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-85988-5-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Ιστορίες από τον Όλυμπο
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 6.50€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Η αρχαία ελληνική μυθολογία δεν σταματά να μας εμπνέει…
Με φόντο τους θεούς του Ολύμπου κι έχοντας στον νου τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους, οι συγγραφείς της σειράς παιδικών διηγημάτων «Ιστορίες από τον Όλυμπο» δημιουργούν σύγχρονες ιστορίες που αγγίζουν όσα απασχολούν τα παιδιά σήμερα.
Το κείμενο, γραμμένο με απλό και άμεσο τρόπο, είναι κατάλληλο για να διαβαστεί από παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού.
Την ιστορία συμπληρώνουν διασκεδαστικές δραστηριότητες και πληροφορίες από τη μυθολογία.

Ο Ήφαιστος λατρεύει τις κατασκευές. Είναι ένας μικρός εφευρέτης! Αν και τα πόδια του δεν τον βοηθούν, αφού δεν μπορεί να πατήσει καλά το δεξί του ποδαράκι και κουτσαίνει, με τα χέρια του όμως κάνει θαύματα! Τι θα συμβεί όταν ο γρήγορος Ερμής θα τον προκαλέσει στην πιο δύσκολη δοκιμασία;
Στο πρόσωπο του ήρωα της ιστορίας αυτής θα αναγνωρίσουμε όλα τα παιδιά με σωματική αναπηρία που αγωνίζονται για ισότιμη διαβίωση.
Η συγγραφέας αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά που απέδιδε η αρχαία ελληνική μυθολογία στον Ήφαιστο για να φτιάξει μια σύγχρονη ιστορία που καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη και δίνει την ευκαιρία και στους μικρούς, νέους αναγνώστες να σκεφτούν ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά.