Βιβλίο
Όθωνας
Η μοναρχία

Δημήτρη Αλεξ. Φωτιάδη
Επιμελητής: Μάνθος Γεωργαντάς
Αθήνα
Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Αριθμός Έκδοσης: 10
1988
σ. 640
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-208-000-9
Ιστορία 5
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 23-06-2011)
Περίληψη:

Ο Φωτιάδης είναι ο σοβαρός, ο θετικός και αξιόπιστος ιστορικός και συγχρόνως ο εμπνευσμένος τεχνουργός του καλλιτεχνικού λόγου (...). Ο ίδιος αρμονικός και πλήρης συνδυασμός ιστορίας και λογοτεχνίας, κριτικού στοχασμού και ποιητικής πνοής, ευσυνειδησίας ιστορικού και δημιουργίας λογοτέχνη.

ΜΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Κείνο που ξέχωρα χαρακτηρίζει το βιβλίο του Φωτιάδη είναι το μεγάλο πάθος του συγγραφέα για την ιστορική αλήθεια. Οι πλούσιες πηγές που χρησιμοποιεί δείχνουν πόσο ευσυνείδητη και αντικειμενική είναι και τούτη η εργασία του συγγραφέα, όπως και οι προηγούμενες. Δεν υπάρχει τίποτα το απόλυτα υποκειμενικό και αυθαίρετο. Το κάθε τι που λέγει και εξιστορεί στηρίζεται πάνω σε πηγές και ντοκουμέντα αδιαφιλονίκητα.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΩΝΔΑΣ

Το βιβλίο κορυφώνεται με την αφήγηση της επανάστασης της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, που χάρισε το Σύνταγμα στην Ελλάδα. Οι αγώνες του λαού με επικεφαλής τον Μακρυγιάννη και του στρατού με επικεφαλής τον Καλλέργη ανάγκασαν τον Όθωνα να υποχωρήσει. Η ηθική μάχη ανάμεσα στον επαναστατημένο λαό και στρατό από τη μία και τον βασιλιά από την άλλη περιγράφονται με μεγάλη ζωντάνια.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΟΥΣΤΟΥΚΟΣ

Κριτικές - Παρουσιάσεις: