Βιβλίο
Η πριγκιπέσα Ιζαμπώ
Ηρωικό μυθιστόρημα

Άγγελος Τερζάκης
Αθήνα
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Αριθμός Έκδοσης: 21
2008
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1945
σ. 564
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-05-0029-5
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Άγγελος Αφρουδάκης.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 27.01€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-04-2013)
Περίληψη:

Με κύριο πρόσωπο την Ισαβέλλα ή Ιζαμπώ των Βιλλαρδουίνων, πρόσωπο ιστορικό, κεντρικό γεγονός την κατάληψη του φραγκικού κάστρου της Καλαμάτας το 1293, από Έλληνες και Σλάβους χωρικούς, και ιστορικό πλαίσιο την πολυτάραχη εποχή της Φραγκοκρατίας, ο Άγγελος Τερζάκης συνθέτει ένα χρονικό ηρωισμού και αγάπης, τον καιρό των τροβαδούρων, των σταυροφόρων, των κουρσάρων και των ιπποτών, στο πρώτο ξύπνημα της ψυχής του νέου ελληνισμού τον 13ο αιώνα.

"Η πριγκιπέσα Ιζαμπώ" είναι το πιο κλασικό στην κατασκευή κείμενο του Άγγελου Τερζάκη, οργανωμένο με εξαιρετική προσοχή και ικανότητα, ζωντανό, πολύχρωμο, με θέρμη στην αφήγηση, εύληπτο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην ανάγνωση παρά την έκτασή του. Είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το οποίο αναπλάθει ζωηρά και πειστικότατα μια τόσο μακρινή και διαφορετική εποχή. [...] Ο συγγραφέας ασχολείται, έστω έμμεσα, με τα διαχρονικά κεντρικά ερωτήματα της ζωής, καταθέτοντας την πάγια πίστη του για την ουσιαστική τραγικότητα της ζωής, και ιδίως για τη μοιραία απόληξη των πιο ευαίσθητων και άξιων ανθρώπων.

(από την εισαγωγή του Άγγελου Αφρουδάκη)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
"Βιτρίνα"Η πριγκιπέσα ΙζαμπώΠεριοδικό "Index"41Ιούλιος-Αύγουστος 2010
Βαγγέλης ΧατζηβασιλείουΟι Φράγκοι και το πνεύμα της αντίστασης"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"4297/2/2010
Αγγέλα ΓαβρίληΈνα επικό χρονικό, ηρωισμού και έρωταwww.diavasame.grΑύγουστος 2009