Βιβλίο
Ροβήρος ο κατακτητής

Ιουλίου Βερν
Μετάφραση: Νίκος Σαρλής
Αθήνα
Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος
1993
σ. 320
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-208-419-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Robur le conquérant
Κλασική Λογοτεχνία 179
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Charles-Noel Martin
Κυκλοφορεί
Τιμή: 11.72€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-06-2011)
Περίληψη:

Ένα καλοκαιριάτικο βραδινό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μελών του Ινστιτούτου Γουέλτον, όπου οι "αεροστατικοί" συζητούσαν το φλέγον ακόμη ζήτημα της οδήγησης των αερόστατων, συνέβηκε ένα απροσδόκητο γεγονός: κάποιος μηχανικός με το όνομα Ροβήρος, που δεν είχε καμιά σχέση με τους αεροστατικούς, ένα πρόσωπο άγνωστης εθνικότητας και υπηκοότητας, έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του.

Αφού πρόσβαλε τους αεροστατικούς, τους χλεύασε, εγκωμίασε τις βαρύτερες από τον αέρα συσκευές, εγκατέλειψε την αίθουσα μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από φωνές, κατάρες και πυροβολισμούς.

Το ίδιο βράδυ, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Ινστιτούτου Γουέλτον. Τι είχαν απογίνει; Πού είχαν πάει; Μήπως ο Ροβήρος, ο Ροβήρος ο Κατακτητής, είχε κάποια σχέση με την εξαφάνιση τους; Στο μεταξύ, μέσα στο αερόπλοιο του Ροβήρου, τον "'Αλμπατρος", συμβαίνουν καταπληκτικά γεγονότα...

Ακόμα μια φορά η εκπληκτική δεξιοτεχνία του Ιουλίου Βερν κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε ένα μυθιστόρημα όπου η περιπέτεια συμπλέκεται με τη σάτιρα, η αγωνία με το χιούμορ, οι συγκρούσεις με τους συμβιβασμούς.

Κι εδώ, το τέλος αναπάντεχο, τελείως βερνικό.