Βιβλίο
Μνήμη Κωνσταντίνου Π. Καλλιγά

Συλλογικό έργο
Μιχάλης Σκούλλος
Κώστας Καρράς
Θεόδωρος Κουλουμπής
Ανδρέας Φραγκιάς
Ανδρέας Χριστοφίδης
Σταύρος Παπαϊωάννου
Δημήτριος Γκλαβάς
Αντώνιος Δροσόπουλος
Α. Μαρόπουλος
Ριχάρδος Σωμερίτης
Γιάγκος Πεσμαζόγλου
Αλέξανδρος Λακερδάς
Αθανάσιος Παπανδρόπουλος
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
Αριθμός Έκδοσης: 1
1997
σ. 93
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-02-1195-5
Σημειώσεις: Συνέκδοση: Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 5.33€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-02-2012)
Περίληψη:

Σε τούτο τον τόμο περιέχονται δύο σειρές ομιλιών που έγιναν, για να τιμηθεί η μνήμη του Κωνσταντίνου Καλλιγά. Η πρώτη σειρά περιέχει τα όσα ελέχθησαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 13 Απριλίου 1994, στο κτήριο της, στην Πλάκα. Η δεύτερη από το Ελληνικό Τμήμα της Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στην αίθουσα των Συνελεύσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, στις 10 Οκτωβρίου 1994.

Και οι δύο κύκλοι ομιλιών αποτελούν μαρτυρίες συνεργατών και συναδέλφων του Καλλιγά, που καταθέτουν προσωπικές εμπειρίες από τη ζωτική παρουσία του, με εμφανή την αμεσότητα και τη φόρτιση από την απώλειά του (3 Σεπτεμβρίου 1993).

Ως κύριο θέμα προκύπτει, όπως είναι εύλογο, η προσφορά του Καλλιγά στην ελληνική δημοσιογραφία. Ήταν γι' αυτόν η έπαλξη από την οποία έδινε, σχεδόν καθημερινά, τον προσωπικό αγώνα του για τα κοινά με πληρότητα, ειλικρίνεια, με το γαλήνιο πάθος και το μοναδικό αίσθημα ποιότητας και ευθύνης που τον χαρακτήριζαν. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)