Βιβλίο
Η τάξη της Σινιόρας

Μέηβ Μπίντσυ
Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
2000
σ. 557
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-620-432-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Evening class
Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη 32
Εξαντλημένο
Τιμή: 11.15€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-11-2010)
Περίληψη:

Ένα σωρό άνθρωποι γράφονται στα μαθήματα ιταλικών για ενηλίκους χωρίς να το πολυσκεφτούν. Μα σύντομα συνειδητοποιούν πως κάτι ξεχωριστό συμβαίνει στην τάξη τους. Γιατί η ψυχή της, η χαρισματική Σινιόρα, μέσα από την αγάπη για τη χώρα της νιότης της, έχει τη δύναμη να τους μεταδώσει την αγάπη για την ίδια τη ζωή.
Σε λίγο, άνθρωποι τόσο διαφορετικοί, έχουν δεθεί όπως δεν θα το περίμεναν ποτέ. Μέσα στο βροχερό χειμώνα του Δουβλίνου, ένα όνειρο τους συνεπαίρνει: όταν έρθει το καλοκαίρι, θα πάνε ταξίδι στην Ιταλία. Όλοι μαζί. Η τάξη του Μάουντενβιου. Η τάξη της Σινιόρας.
Μες στην ανέμελη ατμόσφαιρα των μαθημάτων, ο καθένας τους ανακαλύπτει κάτι καινούριο για τον εαυτό του. Ο Μπιλ βρίσκει τη δύναμη να διεκδικήσει την καρδιά της Λίζι. Ο Λου αφήνει πίσω του οριστικά τους επικίνδυνους δρόμους. Η Κόνι παίρνει τις αποφάσεις που αναβάλλει εδώ και χρόνια.
Ποτέ δεν είναι αργά ν' αλλάξεις τη ζωή σου. Ποτέ δεν είναι αργά να ονειρευτείς. Όταν έρθει η στιγμή για το πολυπόθητο ταξίδι στη Ρώμη, η Σινιόρα έχει ήδη κάνει τους μαθητές της να το πιστέψουν. Μα δεν υποψιάζεται ακόμη πόσο μπορεί ν' αλλάξει κι η δική της ζωή καθώς επιστρέφει στη χώρα όπου είχε αφήσει για πάντα την καρδιά της...