Βιβλίο
Henry and June

Αναΐς Νιν
Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Αθήνα
Σμίλη
Αριθμός Έκδοσης: 1
1997
σ. 318
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7218-28-5
Τίτλος πρωτοτύπου: Henry and June
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 14.07€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-09-2011)
Περίληψη:

Στα περίφημα "Ημερολόγιά" της, παραποίησε την αλήθεια. Για να μην πληγώσει τον άντρα της, που τη λάτρευε, έκρυψε το μεγάλο της έρωτα με τον Χένρι Μίλερ. Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα της "Μυστικά Τετράδια" και η "Παράφορη Σχέση", όπου η Αναΐς Νιν αποκαλύπτει το πάθος που έθρεψε τη σχέση της με το μεγάλο Αμερικανό συγγραφέα.
Αυτή η γυναίκα είναι καταστροφική, τρελή. Είναι η νύχτα και ο θάνατος. Η Αναϊς, η τρυφερή πεταλούδα, την τριγυρίζει μαγνητισμένη από τη φονική γοητεία της. "Όταν κοιτάζω το πρόσωπό σου", της γράφει, "νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ την τρέλα σου. Την κουβαλάω μέσα μου σαν ένα μυστικό, που δεν γίνεται πια να κρύψω. Αισθάνομαι μια τρομερή, διαπεραστική χαρά, σαν αυτή που έχουμε όταν αποδεχόμαστε το θάνατο και την ανυπαρξία. Είναι μια χαρά πιο βαθιά και πιο μοιραία από τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας".
Τι είναι αυτό που εμποδίζει την Αναΐς να βυθιστεί μέσα στις απολαύσεις του σαπφικού έρωτα; Οι σχέσεις τους περιορίζονται σε μακρινές βόλτες με τα δάχτυλα σφιχτοπλεγμένα, σε απαλά φιλιά μέσα στα ταξί του Παρισιού, σε χέρια ακουμπισμένα πάνω σε στήθη που ριγούν...