Βιβλίο
Δυσχέρειες εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση

Κωνστ. Γ. Δρακάτος
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
Αριθμός Έκδοσης: 1
1992
σ. 278
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-02-2007)
Περίληψη:

Ο τόμος αυτός περιέχει διάφορα άρθρα μου για την ελληνική οικονομία που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο κατά την περίοδο 1988-1991. Αποτελεί συνέχεια ενός τόμου που είχε κυκλοφορηθεί το 1978 με τίτλο "Προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας" και ενός άλλου που είχε κυκλοφορηθεί το 1987 με τίτλο "Η Ελληνική Οικονομία σε Κρίση". Ο πρώτος αναφερόταν στα "προβλήματα" που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται και ο δεύτερος στην "κρίση" που ακολούθησε. Ο τόμος αυτός έχει ως αντικείμενο τις "δυσχέρειες" στις οποίες προσκόπτει η έξοδος από την κρίση.

Και εδώ, η ταξινόμηση των άρθρων δεν έχει θεματική βάση, αλλά έγινε με κριτήριο το είδος τους. Στο Πρώτο Μέρος περιλαμβάνονται "θέσεις" για τον τρόπο αντιμετωπίσεως της καταστάσεως από την οικονομική πολιτική, στο Δεύτερο Μέρος περιλαμβάνονται σύντομες αναλύσεις επιμέρους μεγεθών και δραστηριοτήτων και στο Τρίτο Μέρος περιλαμβάνονται "επισκοπήσεις" οικονομικών εξελίξεων. Σε κάθε Μέρος η σειρά των άρθρων ακολουθεί το χρόνο δημοσιεύσεως τους.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει αλφαβητικό Ευρετήριο Ύλης, μέσω του οποίου ο αναγνώστης μπορεί να λάβει ό,τι περιέχεται στα άρθρα για επιμέρους ειδικά θέματα που τον ενδιαφέρουν. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)