Βιβλίο
Αφιέρωμα στον Αντώνη Αντωνακόπουλο

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Καίτη Αρώνη - Τσίχλη
Άλκης Β. Ν. Παπακώστας
Αντώνης Λ. Αντωνακόπουλος
Γιώργος Κοντογιώργης
Κοσμάς Ψυχοπαίδης
Αγγελική Χριστοδουλίδη - Μαζαράκη
Ιωάννα Περαντζάκη - Καρατζόγλου
Νίκη Καλτσόγια - Τουρναβίτη
Κλεομένης Κουτσούκης
Άλκης Ρήγος
Ανδρέας Κούτρης
Μανώλης Ιωάννου
Αρετή Τούντα - Φεργάδη
Μαρία Κατσιγιάννη - Παπακωνσταντίνου
Χρήστος Θεοδωρόπουλος
Ελισάβετ Μπέσιλα - Μακρίδη
Μαρία Ζηλεμένου - Μαρούλη
Antonis Paparizos
Καίτη Αρώνη - Τσίχλη
Ελένη Γιαννακοπούλου
Σπάρτη Μαραγκού - Δρυγιαννάκη
Άννα Κοντονή
Ιωάννης Βαβούρας
Ανδρέας Καστάνης
Ρένα Σταυρίδη - Πατρικίου
Γιώργος Μάρκος
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
Αριθμός Έκδοσης: 1
1997
σ. 592
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-02-1228-0
Σημειώσεις: Συνέκδοση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Πρόλογος: Κλεομένης Κουτσούκης, Καίτη Αρώνη - Τσίχλη.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 33.54€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-02-2012)
Περίληψη:

Η έκδοση του τόμου αυτού φιλοδοξεί να συμβάλει στην μνήμη ενός αγαπημένου πανεπιστημιακού δασκάλου και συναδέλφου, ενός υπέροχου ανθρώπου και επιστήμονα, του καθηγητή Αντώνη Αντωνακόπουλου, που έφυγε απροσδόκητα από κοντά μας.

Το Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, ως ερευνητικός φορέας, μαζί με την ημερίδα που αφιέρωσε στην μνήμη του (8/11/1995), πήρε και την πρωτοβουλία έκδοσης του τόμου αυτού σαν μια ύστατη οφειλή προς τον Αντώνη Αντωνακόπουλο, ο οποίος, εκτός των άλλων, έδωσε ξεχωριστή σημασία σε θέματα σύγχρονης πολιτικής έρευνας και ανάλυσης.

Αν και ο ίδιος επικέντρωσε τα επιστημονικά ενδιαφέροντά του, ακόμη και μετά την ενεργό διδασκαλία, στην πολιτική θεωρία, για να μας δώσει τις εμβριθείς αναλύσεις του πάνω στην δημοκρατία και τους πολιτικούς θεσμούς της κλασσικής Ελλάδας, ωστόσο, με ιδιαίτερη θέρμη, στήριζε κάθε ιδέα αναβάθμισης της Πολιτικής Επιστήμης όχι μόνο στον χώρο της διδασκαλίας αλλά και της έρευνας.

Ιδιαίτερα, οραματιζόταν την διαμόρφωση μιας σύγχρονης πολιτικής επιστήμης στη χώρα μας, όπου η αυτονόμηση της από άλλες παραδοσιακές επιστήμες είχε καθυστερήσει αρκετά και ήταν επιβεβλημένη. Γι' αυτό και υπερθεμάτιζε πάντοτε υπέρ της εισαγωγής στην διδασκαλία νέων γνωστικών αντικειμένων, που διευρύνουν την σύγχρονη προβληματική και εμπλουτίζουν τα εργαλεία της πολιτικής ανάλυσης.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Αντώνης Αντωνακόπουλος ένοιωθε ευτυχής για την ίδρυση του Ε.Κ.Π.Ε. και αν ζούσε σήμερα θα αγκάλιαζε και θα στήριζε με την ίδια ζέση την πραγματοποίηση των ερευνητικών του στόχων.

Για όλα αυτά και με σεβασμό στην μνήμη του αφιερώνουμε τον τόμο αυτό.

(από τον πρόλογο του Κλεομένη Κουτσούκη)