Βιβλίο
Το ξεχασμένο ημερολόγιο της Άννας Φρανκ: Ρόδα από τη γη

Κάρολ Αν Λι
Μεταφραστής: Αλέξανδρος Καλοφωλιάς
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2000
σ. 460
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-0256-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Roses from the earth: The biography of Anne Frank
Βιογραφίες
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.54€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 22-02-2013)
Περίληψη:

Το "Ημερολόγιο της 'Αννας Φρανκ" είναι το πιο πολυδιαβασμένο έργο μετά τη "Βίβλο". Έχει πουλήσει πάνω από είκοσι πέντε εκατομμύρια αντίτυπα από την πρώτη του έκδοση το 1947. Ωστόσο, πράγμα αξιοσημείωτο, δεν υπάρχει ούτε μία σε βάθος βιογραφίας της έφηβης συγγραφέα, η οποία έσβησε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν-Μπέλσεν.

Το "Ρόδα από τη Γη" είναι το πιο ολοκληρωμένο πορτρέτο της 'Αννας Φρανκ που γράφτηκε ποτέ. Γραμμένο με την πλήρη συνεργασία όσων μελών της οικογένειάς της επέζησαν, είναι μια ζωηρή αναπαράσταση της σύντομης ζωής του "πιο διάσημου θύματος του Χίτλερ". Η Κάρολ Αν Λι απέκτησε αποκλειστική πρόσβαση σε πλήθος ανέκδοτων ντοκουμέντων, τα οποία τη βοήθησαν ώστε να συλλάβει με εξαιρετική οξυδέρκεια το σύνθετο και αναπτυσσόμενο χαρακτήρα μιας ξεχωριστής νεαρής γυναίκας.

Ποιος πρόδωσε την οικογένεια Φρανκ; Η συγγραφέας αποκαλύπτει ένα γράμμα το οποίο αποτελεί νέο αποδεικτικό στοιχείο για την ταυτότητα του ενόχου. Επίσης έχει αναζητήσει και έχει εντοπίσει ανθρώπους που γνώριζαν την 'Αννα την εποχή που ήταν στα στρατόπεδα, συνθέτοντας έτσι την άγνωστη ιστορία όσων συνέβησαν μετά το ημερολόγιο. Το αποτέλεσμα είναι μια λεπτομερέστατη και βαθιά συγκινητική περιγραφή η οποία στέκεται επάξια δίπλα στα καλύτερα γραπτά για το Ολοκαύτωμα.

Περιλαμβάνοντας μια σειρά από ανέκδοτες επιστολές της 'Αννας και άλλων μελών της οικογένειάς της, το "Ρόδα από τη Γη" είναι ένα ιδιαίτερο επίτευγμα της τέχνης της βιογραφίας. Ταυτόχρονα, είναι η πλέον λεπτομερής και έγκυρη μαρτυρία για τη ζωή της 'Αννας Φρανκ.