Βιβλίο
Το μυστήριο ενός έκτακτου περιστατικού
Μυθιστόρημα

Σούζαν Ρίτσαρντς Σριβ
Μεταφραστής: Μαίρη Βοσταντζή
Υπεύθυνος Σειράς: Μαρίτα Μπουκουμάνη
Αθήνα
Μπουκουμάνης
1999
σ. 256
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7458-31-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The visiting physician
Έλληνες και Ξένοι Λογοτέχνες
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.32€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 02-11-2012)
Περίληψη:

Το Μερίντιαν του Οχάιο μοιάζει να ενσαρκώνει ένα νοσταλγικό όνειρο στην καρδιά της αμερικάνικης γης, έναν τόπο όπου οι ανθρώπινες αξίες και το συλλογικό κοινωνικό αίσθημα επιβιώνουν ακόμα. Αυτή την εικόνα προωθεί τουλάχιστον το ντοκιμαντέρ ενός μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, μια εικόνα που σύσσωμος ο πληθυσμός της πόλης αναλαμβάνει να υπερασπίσει με αντίτιμο τον ηθικό κατακερματισμό της. Η νεαρή παιδίατρος Έλεν Φίλντιγκ έρχεται ως ιατρός-επισκέπτης για να θεραπεύσει μια μικροβιακή λοίμωξη που απειλεί τα παιδιά του Μερίντιαν.
Οι κάτοικοι, που κάτω από την επίδραση του ντοκιμαντέρ έχουν δηλητηριαστεί από εχθρότητα και καχυποψία, την αντιμετωπίζουν σαν ξένη. Όμως το Μερίντιαν δεν είναι άγνωστο στην Έλεν. Όταν ήταν μικρή περνούσε εδώ τις διακοπές της μαζί με τους γονείς της, ως την ώρα που ένα τραγικό δυστύχημα -η εξαφάνιση της νεότερης αδελφής- άλλαξε ριζικά το ρυθμό της ζωής της.
Εξιχνιάζοντας μικρές προδοσίες στο επίκεντρο της αποσύνθεσης του Μερίντιαν και αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το τρομερό μυστικό που αφορά την οικογένειά της, η Έλεν κερδίζει τελικά την ελπίδα μιας εξιλέωσης για την πόλη και για τον ευατό της τη δυνατότητα μιας αληθινής αγάπης.