Βιβλίο
Εκδοτική δραστηριότητα και κίνηση των ιδεών στην Ελλάδα
Μια κριτική προσέγγιση των εκδοτικής δραστηριότητας στα χρόνια 1960-1981

Λουκάς Αξελός
Αθήνα
Στοχαστής
Αριθμός Έκδοσης: 2
2008
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1984
σ. 212
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-303-164-2
Σύγχρονοι Έλληνες Συγγραφείς 18
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-04-2011)
Περίληψη:

"Η Εκδοτική Δραστηριότητα και Κίνηση των Ιδεών στην Ελλάδα" είναι μια θαυμάσια πολιτική μελέτη, η οποία μ' αφορμή το βιβλίο και τελικό της στόχο αυτό το προϊόν, υφαίνει περίτεχνα το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό, μέσα στο οποίο η παραγωγή της γνώσης και η εκδοτική δραστηριότητα στον τόπο μας, έζησαν και ζουν μια τραγική περιπέτεια.

(Κώστας Καλημέρης, "Διαβάζω")

"Μακριά από τις παγίδες των κυρίαρχων λαϊκιστικών θεωρήσεων, ο Λουκάς Αξελός προσεγγίζει το πολιτικό - πολιτιστικό πρόβλημα με όρους κοινωνιολογικούς. Οι αναζητήσεις του στη σφαίρα της κοινωνικής ψυχολογίας και της πολιτιστικής συμπεριφοράς, η διερεύνηση των φαιν��μένων της σύγχρονης αστικής υποκουλτούρας και του άκρατου καταναλωτισμού, τον οδηγούν στο μεγάλο πρόβλημα της ραγδαίας μικροαστικοποίησης που σημειώθηκε στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια."

(Σταύρος Λυγερός, "Αντί")

"Ο συγγραφέας όντας ο ίδιος επικεφαλής ενός από τα μικρά εκδοτικά που δημιουργήθηκαν στις άγονες συνθήκες της δικτατορίας και μετέτρεψαν την αμηχανία του λαού σε αμηχανία των δικτατόρων, δεν μιλά με του ουδέτερο ύφος ενός ιστοριοδίφη. Μιλά με πάθος γι' αυτήν την περίοδο και καμιά φορά με πικρία για όσα ακολούθησαν. Ίσως γι' αυτό το πιο συναρπαστικό μέρος του βιβλίου είναι εκείνο που αναφέρεται σε αυτά τα γεγονότα.

(Ηρ.Ζ., "Αυγή")

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ελπιδοφόρος ΙντζέμπεληςΕκδόσεις ποιότηταςΠεριοδικό "Ένεκεν"13Μάιος 2009
Δημήτρης Α. ΔεληολάνηςΕκδοτική δραστηριότητα και κίνηση των ιδεών στην ΕλλάδαΠεριοδικό "Index"29Μάρτιος 2009
Βαγγέλης ΧατζηβασιλείουΤο ελληνικό βιβλίο στα ταραγμένα χρόνια του 1960-81"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"368307/12/2008