Βιβλίο
15 χρόνια Τ.Ε.Ι.
Παρελθόν, παρόν, μέλλον

Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Περικλής Λύτρας
Νίκος Ηγουμενάκης
Ανδρέας Πετράκης
Πρόδρομος Γιαννάς
Αλέξανδρος Χ. Τομαράς
Στέργιος Κατσανίδης
Περικλής Ν. Λύτρας
Θεοδόσης Παπαθεοδοσίου
Μιχάλης Κ. Κοντέσης
Αντώνης Αντωνίου
Ιωάννης Καζάζης
Κώστας Τερζίδης
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
Αριθμός Έκδοσης: 1
1999
σ. 242
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Σημειώσεις: Συνέκδοση: Ένωση Διδακτόρων Καθηγητών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (Ε.ΔΙ.Κ.Τ.Ι.).
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.80€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-07-2012)
Περίληψη:

[...] Η οργάνωση της ημερίδας τελούσε υπό την αιγίδα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας, πραγματοποιήθηκε χάρις στις προσπάθειες του Παραρτήματος της Ε.Δ.Ι.Κ.Τ.Ι. και περιελάμβανε συνολικά εισηγήσεις διδακτόρων καθηγητών Τ.Ε.Ι. από όλα σχεδόν τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, χωρισμένες σε δύο ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα περιλαμβανόταν πέντε εισηγήσεις και μία παρέμβαση κάτω απο τον γενικό τίτλο "Ο Θεσμικός Ρόλος των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων" των διδακτόρων καθηγητών Ν. Ηγουμενάκη, Α. Πετράκη, Πρ. Γιάννα, Α. Τομαρά, Στ. Κατσανίδη και Π. Λύτρα, ενώ στη δεύτερη ενότητα υπήρξαν έξι εισηγήσεις κάτω από τον γενικό τίτλο "Ειδικά Θέματα που αφορούν τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα" των διδακτόρων καθηγητών Θ. Παπαθεοδοσίου, Μ. Κοντέση, Αντ. Αντωνίου, Ι. Καζάζη, Δ. Τερζάκη και Κ. Τερζίδη.

Στόχος της ημερίδας αυτής ήταν η διαχρονική παρουσίαση του θεσμού των Τ.Ε.Ι. από τη γέννηση τους το 1983, καλύπτοντας μια 15ετή χρονική διαδρομή μέσα στην οποία πολλά άλλαξαν προς το καλύτερο, αλλά και πολλά υπολείπονται ακόμη να γίνουν, ώστε τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να πάρουν την πραγματική θέση τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας.

Μετά τις εισηγήσεις επακολούθησε διεξοδική συζήτηση με πληθώρα ερωτήσεων προς τους ομιλητές σχετικά με τα θέματα που ανέπτυξαν κατά την ημερίδα. Συζήτηση η οποία φώτισε σε μεγάλο βαθμό πολλές πτυχές των θεμάτων που αφορούν τα Τ.Ε.Ι. και το άμεσο και απώτερο μέλλον τους. [...]

Περικλής Ν. Λύτρας