Βιβλίο
Είκοσι χρόνια σιωπής
Αυτοβιογραφία

Μούνα Αγιούμπ
Μεταφραστής: Βέρα Δαμόφλη
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 257
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-0393-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La vérité
Βιογραφίες
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-09-2005)
Περίληψη:

Για τη Δύση η Μούνα Αγιούμπ είναι η όμορφη δισεκατομμυριούχος που αγόρασε το ιστιοφόρο "Φώκαια" και απόκτησε μια από τις πιο εκλεκτές συλλογές ρούχων υψηλής ραπτικής στον κόσμο. Στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στον Λίβανο της νεότητάς της, θεωρήθηκε μια γυναίκα ανυπάκουη και αναξιοπρεπής, ενώ διέτρεξε μεγάλους κινδύνους από τότε που έπαψε να καλύπτει το πρόσωπό της.
Η Μούνα Αγιούμπ έγραψε αυτό το βιβλίο για τα πέντε παιδιά της, ώστε να αποκαταστήσει την αλήθεια, να διασώσει την τιμή της στα μάτια τους και να τους θυμίσει πως τα αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο· περισσότερο από την περιουσία της, καθώς τα χρήματα δε θα μπορούσαν ποτέ να την κάνουν να ξεχάσει τα βάσανα και τις ταπεινώσεις που υπέστη.
Αυτή η αυτοβιογραφία εξιστορεί δίχως αυταρέσκεια μια εξαιρετική περιπέτεια, όπου ο έρωτας πνίγεται από τις απαγορεύσεις του σκοταδισμού μιας οπισθοδρομικής κοινωνίας, όπου το χιούμορ σώζει από την απελπισία, όπου το εμπορικό δαιμόνιο παρέχει τη δυνατότητα της απόδρασης.
Η Μούνα Αγιούμπ, ένα πρόσωπο έξω από τα καθιερωμένα, όπως ακριβώς το ιστιοφόρο των ονείρων της με τα τέσσερα κατάρτια, αρμενίζει με θάρρος, κόντρα σε ανέμους και παλίρροιες, προς τους ορίζοντες της ανεξαρτησίας.