Βιβλίο
Το θέατρο και τα παιδιά
Παιχνίδια, έργα, κουστούμια και σκηνικά

Landa & Landa
Landa & Landa
Μετάφραση: Πίτσα Μπουρνόζου
Επιμέλεια: Μάριος Βερέττας
Αθήνα
Ωρίων
Αριθμός Έκδοσης: 1
1998
σ. 157
Σχήμα: 23χ23
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ηλικίες: 3 έως: 14
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 23.94€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-11-2005)
Περίληψη:

Μέσα από την δημιουργική τέχνη του θεάτρου, τα παιδιά εκφράζουν ότι τα συγκινεί. Μπορούν να παίξουν με τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες και τους φόβους τους, τις καλές και λιγότερο καλές πλευρές του δικού τους εγώ. Μαθαίνουν να κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και να γίνονται πιο κατανοητά στους άλλους.
Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να τροποποιούν την πραγματικότητα με θαυμαστή ευκολία. Διασκεδάζουν, επινοούν νέες πραγματικότητες και κατόπιν τις υλοποιούν. Το θέατρο προσφέρει ένα πεδίο ελευθερίας για την "παιδική αναρχία" και συνάμα λειτουργεί σαν πλαίσιο προστασίας, που αξιοποιεί την ορμή των παιδιών κατά τη διάρκεια του θεατρικού παιχνιδιού.
Γιατί το θέατρο λειτουργεί μόνο όταν έχουν οριστεί και τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού. Το θέατρο είναι μια σύμβαση, και όλα εδώ γίνονται με σοβαρότητα αλλά μόνον μέχρι να πέσει η αυλαία. Αυτό το βιβλίο θα σας ανοίξει την όρεξη να κάνετε θέατρο με τα παιδιά. Θα σας υποδείξει πως να σκηνοθετήσετε με απλά μέσα θεατρικά έργα κατάλληλα για παιδιά, όπου όλοι -μικροί και μεγάλοι- συμμετέχουν από την αρχή ως το τέλος αντλώντας μεγάλη ευχαρίστηση. Όλοι μαζί θα ράψουμε τα κουστούμια, θα πάρουμε μέρος στα θεατρικά παιχνίδια, θα φτιάξουμε τα σκηνικά. Γιατί η βασική μας αρχή, είναι η συλλογική εργασία.
Ένα πλήρες και εμπεριστατωμένο εγχειρίδιο γύρω από το παιδικό θέατρο και τις θεατρικές παραστάσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία και παιδικές θεατρικές ομάδες.