Βιβλίο
Το κουδουνάκι
Ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι για την προσχολική ηλικία

Επιμέλεια: Άννα Χατζημανώλη
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Θεσσαλονίκη
Κίρκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
1990
σ. 22
Σχήμα: 16χ17
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7010-25-4
Τα Δικά μας
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.07€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-10-2005)
Περίληψη:

Στόχος της σειράς είναι να μυήσει τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στη μαγεία της λογοτεχνίας και να του καλλιεργήσει την ιδέα ότι το διάβασμα είναι πηγή διασκέδασης, προετοιμάζοντάς τα, παράλληλα, για την εκμάθηση της ανάγνωσης.
Γι' αυτό διαλέχτηκαν τραγούδια, ποιήματα και παραμύθια τέτοια που να ταιριάζουν στη φύση και την αντίληψη του παιδιού αυτής της ηλικίας, να ξυπνούν το ενδιαφέρον του και να αιχμαλωτίζουν την προσοχή του.
Οι εικόνες είναι απλές και εκφραστικές, έτσι που το παιδί να παρακολουθεί εύκολα την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι φράσεις είναι απλές, σύντομες και σαφείς, πλούσιες σε ρήματα. Ο ρυθμός, η ομοιοκαταληξία και η επανάληψη ενθαρρύνουν το παιδί να αποστηθίσει το κείμενο. Μ' αυτόν τον τρόπο, αν το παιδί θελήσει, θα μπορεί εύκολα να εντοπίζει τις λέξεις, να τις δείχνει και να συνηθίσει να τις βλέπει.
Η σειρά "Τα Δικά μας" έχει έναν επιπρόσθετο στόχο: να ενεργοποιήσει τα λαϊκά μας τραγούδια και παραμύθια και να τα κάνει βίωμα του σημερινού παιδιού γιατί είναι απαραίτητος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις γενιές.
"Το κουδουνάκι", ένα απλό λαϊκό παραμύθι, περνάει στο παιδί το μήνυμα της τιμωρίας του άδικου. Ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμεύσει σαν άσκηση μνήμης.