Βιβλίο
Η γεωπολιτική θέσις της Μακεδονίας

Κωνσταντίνος Α. Πλεύρης
Αθήνα
Νέα Θέσις
Αριθμός Έκδοσης: 3
1995
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1978
σ. 78
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8358-50-8
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 4.38€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 20-04-2018)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό πρωτοκυκλοφόρησε το 1978 στα αγγλικά και απεστάλη σε πανεπιστήμια της Αμερικής για ενημέρωση των φοιτητών πολιτικών επιστημών. Μετά έγιναν άλλες δύο εκδόσεις στα ελληνικά.

Αναμφισβήτητα στο βιβλίο τίθεται το θέμα της Μακεδονίας και των βλέψεων για την δημιουργία "Μακεδονικού κράτους". Ακόμη από το 1978 ο συγγραφέας βεβαιώνει ότι βαδίζουμε σε "βαλκανική κρίση".

Αυτά ακριβώς που τώρα βλέπουμε να συμβαίνουν ο συγγραφεύς τα είχε τότε με ακρίβεια προβλέψει. Όταν τα έλεγε, το κράτος, οι πολιτικοί και τα πανεπιστήμια είχαν πλήρη μεσάνυχτα επί του ζητήματος.

Η αξία πάντως του βιβλίου, για τον πολιτικό ερευνητή, έγκειται στις επισημάνσεις και στις προτάσεις που κάνει ο κ. Πλεύρης.

Όλα όσα γράφονται είναι επιστημονικώς θεμελιωμένα. Η ιστορία δικαίωσε τις θέσεις του συγγραφέως. Δεν μένει παρά να προσέξουμε τις υποδείξεις του, για την καλλίτερη αντιμετώπιση του "Μακεδονικού" που αντί να το δημιουργήσουμε εμείς έναντι των άλλων, μας το δημιούργησαν οι άλλοι εις βάρος μας, εις βάρος της Ελλάδας.