Βιβλίο
Το σύμπαν σε ένα καρυδότσουφλο

Stephen Hawking
Επιμέλεια: Μαριάνθη Πετράκη
Μετάφραση: Μαριάνθη Πετράκη
Αθήνα
Κάτοπτρο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 224
Σχήμα: 26χ20
Δέσιμο: Δερματόδετο
ISBN: 978-960-7778-46-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The universe in a nutshell
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 40.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-02-2017)
Περίληψη:

Με το νέο βιβλίο του, ο Stephen Hawking, ένας από τους σπουδαιότερους θεωρητικούς φυσικούς της εποχής μας και σημαίνων διανοητής, μας οδηγεί στην πρώτη γραμμή της έρευνας στη θεωρητική φυσική για να μας διασαφηνίσει τα μυστήρια των εντυπωσιακών ανακαλύψεων που συνέβησαν στο χρονικό διάστημα από την έκδοση του πρώτου δημοφιλούς βιβλίου του (Το χρονικό του Χρόνου, 1988).
Με το προσιτό κσι συχνά παιγνιώδες ύφος του, μας ταξιδεύει από την υπερβαρύτητα στην υπερσυμμετρία, από την κβαντική μηχανική στη Θεωρία-Μ, από την ολογραφία στο δυϊσμό. Μας γνωρίζει τη θεωρία των υπερχορδών και τις p-διάστατες μεμβράνες τα τρομερά πεδία έρευνας στα έσχατα σύνορα της επιστήμης. Μας αφηγείται τις νοητικές περιπέτειες τις οποίες διέρχεται η προσπάθεια να συνδυαστεί η γενική σχετικότητα του Αϊνστάιν με την άθροιση ιστοριών του Feynman σε μια πλήρη, ενοποιημένη θεωρία, η οποία θα περιγράφει καθετί που υπάρχει στο Σύμπαν.
Με άφθονες εικόνες, μας ξεναγεί στον υπερρεαλιστικό χώρο της σύγχρονης φυσικής, όπου σωματίδια, φύλλα και χορδές κινούνται στις 11 διαστάσεις, όπου μαύρες τρύπες εξαερώνονται και χάνονται μαζί με τα μυστικά τους, και όπου ο αρχικός κοσμικός σπόρος απ' τον οποίο βλάστησε το Σύμπαν μας δεν ήταν παρά ένα μικροσκοπικό καρύδι.