Βιβλίο
Οδηγός σπουδών και επαγγέλματος ΑΕΙ

Χρήστου Κάτσικα
Αθήνα
Σαββάλας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 297
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-460-730-3
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-04-2013)
Περίληψη:

Ο Οδηγός Σπουδών και Επαγγέλματος περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές του Λυκείου για τις Πανεπιστημιακές σπουδές που θα επιλέξουν και τις επαγγελματικές τους διεξόδους και προοπτικές.
Το αντικείμενο σπουδών κάθε Πανεπιστημιακού τμήματος, ο σκοπός και οι στόχοι του, οι κατευθύνσεις, οι ειδικεύσεις και οι τομείς αναλύονται με σαφήνεια, δίνοντας έτσι σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να έχει "εικόνα" για τα Πανεπιστημιακά τμήματα που ήδη έχει επιλέξει ή που σκοπεύει να επιλέξει.
Η πληροφόρηση των υποψηφίων είναι γενικότερα πολύ περιορισμένη, ιδιαιτέρως όσον αφορά το αντικείμενο των σπουδών. Έτσι οι προτιμήσεις προσδιορίζονται κυρίως με βάση την αγοραία αντίληψη για την επαγγελματική υπόσταση των αποφοίτων των διαφόρων Τμημάτων, σε συνδυασμό με τις βάσεις και την ατομική επίδοση που επιδρούν άμεσα και στην επιλογή ιδρύματος / γεωγραφικού χώρου.
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται:
- Η "γεωγραφία σπουδών" έτσι ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν σε ποιες πόλεις της χώρας μας εδρεύουν τα τμήματα για τα οποία ενδιαφέρονται. Την ίδια στιγμή δίνεται και μια εικόνα των θέσεων εισακτέων, του μεγέθους της ετήσιας εκροής πτυχιούχων και του φοιτητικού πληθυσμού κάθε τμήματος μαζί με τις αναλογίες των "ενεργών" φοιτητών.
- Τα μόρια εισαγωγής με το νέο σύστημα των εξετάσεων του Ενιαίου Λυκείου.
- Τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τις προοπτικές ειδίκευσης που παρέχουν.
- Τέλος την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές προοπτικές των σπουδών γιατί είναι ανάγκη να γνωρίζει ο υποψήφιος και κάθε ενδιαφερόμενος τις επαγγελματικές προοπτικές και τις διεξόδους που παρέχουν οι σπουδές που σκέφτεται να ακολουθήσει.