Βιβλίο
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης 2001
150 χρόνια από τη γέννησή του

Επιμέλεια: Φώτης Δημητρακόπουλος
Αθήνα
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 49
Σχήμα: 27χ28
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-11-2006)
Περίληψη:

"...μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη"
Το 2001 συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη γέννηση (4 Μαρτίου 1851) και 90 χρόνια από το θάνατο (2 προς 3 Ιανουαρίου 1911) του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το ΥΠΠΟ / ΕΚΕΒΙ έθεσε υπό την αιγίδα του και την οικονομική υποστήριξη διάφορες εκδηλώσεις μνήμης και μελέτης του έργου του Παπαδιαμάντη. Στην απόφαση του ΥΠΠΟ / ΕΚΕΒΙ, να τιμήσει τον μεγαλύτερο πεζογράφο μας με επετειακές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβάνεται και η έκδοση του παρόντος λευκώματος, το οποίο δίνει στον αναγνώστη μια ευσύνοπτη και ολοκληρωμένη πρώτη εποπτεία από το σύνολο της ζωής και του έργου του μεγάλου σκιαθίτη.
(από τον πρόλογο του Φώτη Δημητρακόπουλου)
Ένα λεύκωμα-αφιέρωμα 48 σελίδων στον συγγραφέα, που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων από τη γέννησή του, σε φιλολογική επιμέλεια Φώτη Δημητρακόπουλου και καλλιτεχνική επιμέλεια Παναγιώτη Αναστασόπουλου.
Το λεύκωμα περιλαμβάνει αναλυτικό χρονολόγιο της ζωής του λογοτέχνη, πλήρη εργογραφία, επιλογή βασικής βιβλιογραφίας με όλα τα σημαντικά δημοσιεύματα για το έργο του (μελέτες, άρθρα, κριτικές), ανθολόγιο από το λογοτεχνικό του έργο και είναι εικονογραφημένο με σχέδια και πίνακες, ντοκουμέντα, χειρόγραφα, εκδόσεις και φωτογραφίες.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: