Βιβλίο
Φραντσέσκο Μποτατσιόλι
Γκιουζέπε Καπάνο
Μετάφραση: Φοίβος Αρβανίτης
Αθήνα
Μύρτος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 166
Σχήμα: 24χ19
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8222-02-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Mente inquieta: Stress, ansia e depressione
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.55€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-08-2008)
Με τον Φρόυντ στην κουζίνα
100 συνταγές αντιστρές
100 συνταγές αντιστρές
Φραντσέσκο Μποτατσιόλι
Γκιουζέπε Καπάνο
Μετάφραση: Φοίβος Αρβανίτης
Αθήνα
Μύρτος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 166
Σχήμα: 24χ19
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8222-02-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Mente inquieta: Stress, ansia e depressione
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.55€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-08-2008)
Περίληψη:
Ποια σχέση έχει το φαγητό με την ψυχική μας διάθεση;
Γιατί όταν αισθανόμαστε "χάλια" αναζητάμε την απόλαυση μιας σοκολάτας;
Γιατί όταν είμαστε κουρασμένοι καταφεύγουμε σε μια μακαρονάδα ή μια πίτσα;
Πώς γίνεται μια μπριζόλα να μας κάνει νευρικούς, ενώ ένα ποτήρι γάλα να μας κατευνάζει;
Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες τροφές ρίχνουν τη διάθεσή μας, ενώ κάποιες άλλες την ανεβάζουν;
Ποιες τροφές επηρεάζουν την πνευματική μας απόδοση;
Υπάρχουν αγχολυτικά μενού και συνταγές αντιστρές;
Τελικά μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα τρώγοντας;
Τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα θα τις βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Και αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ο πατέρας της ψυχανάλυσης με τη μαγειρική, την κουζίνα και τις τροφές, υπάρχει εξήγηση. Θα διαπιστώσετε λοιπόν πως τρώγοντας έρχεται... όχι μόνο η όρεξη, αλλά και η καλή διάθεση.
Ποια σχέση έχει το φαγητό με την ψυχική μας διάθεση;
Γιατί όταν αισθανόμαστε "χάλια" αναζητάμε την απόλαυση μιας σοκολάτας;
Γιατί όταν είμαστε κουρασμένοι καταφεύγουμε σε μια μακαρονάδα ή μια πίτσα;
Πώς γίνεται μια μπριζόλα να μας κάνει νευρικούς, ενώ ένα ποτήρι γάλα να μας κατευνάζει;
Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες τροφές ρίχνουν τη διάθεσή μας, ενώ κάποιες άλλες την ανεβάζουν;
Ποιες τροφές επηρεάζουν την πνευματική μας απόδοση;
Υπάρχουν αγχολυτικά μενού και συνταγές αντιστρές;
Τελικά μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα τρώγοντας;
Τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα θα τις βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Και αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ο πατέρας της ψυχανάλυσης με τη μαγειρική, την κουζίνα και τις τροφές, υπάρχει εξήγηση. Θα διαπιστώσετε λοιπόν πως τρώγοντας έρχεται... όχι μόνο η όρεξη, αλλά και η καλή διάθεση.